Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kaymakam Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat ile birlikte Türkoğlu ilçesinde incelemelerde bulundu.


İl Müftüsü Celal Sürgeç beraberindekilerle birlikte hayırsever vatandaşlar tarafından yapımı devam eden Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisi olacak Fatih Sultan Mehmet Han Camii’sini ve caminin alt katında bulunan kreşi ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Cami ziyaretinin ardından Müftü Sürgeç, yapımı devam eden İslami İlimler Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat hakkında bilgi alan Sürgeç, “Sayın kaymakamımla, belediye başkanımla çok keyifli gezilerim oldu. Camiye geldik. Gerçekten cami ve ilerde yapılacak külliyesi ile birlikte çok güzel bir kompleks olacak. Bir külliye olacak inşallah. Cami tarihi güzelliği yansıtıyor fakat caminin altı beni daha çok etkiledi. Caminin alt kısmında bilhassa çocuklarımıza yönelik yapılacak eğitimler inşallah çok daha verimli olacak. Hemen yan tarafında spor kompleksimiz, gençlik merkezinden sonra Kuran kursunda hafızlık düşünülüyor. Hafızlıktan sonra imam hatip ve en sonunda yine Türkoğlumuza yapılan İslami İlimler Fakültesi’nde geleceğin alimlerini daha şimdiden görüyor gibiyim” ifadelerini kullandı.(İHA)