KALİDA’nın iftar yemeğine katılan Vali M. Niyazi Tanılır, müjdeyi verdi: ‘Tek Adımda Yatırım’ bürosu açılacak

Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, devlet olarak görevlerinin yatırımcının önünü açarak bürokrasiyi azaltmak olduğunu ve bu amaç doğrultusunda valilik olarak ‘Tek Adımda Yatırım’ bürosunun kuruluş çalışmalarını bitirmek üzere olduklarını bildirdi.

Eski adı KAGİAD olan Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği’nin (KALİDA)Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci ise, ülkemizin AB sürecinde önemli yapısal değişiklikler geçirdiğini hatırlatarak; “Doğal olarak bu değişimden iş adamlarımız da etkileniyor. Bu tür değişim dönemlerinde sivil toplum kuruluşlarının öneminin daha iyi anlaşıldığını söyleyebiliriz” dedi.

KALİDA tarafından düzenlenen ve Arsan Center’de önceki akşam gerçekleştirilen iftar yemeği sonrasında konuşan Gemci, özellikle iş dünyasına yönelik sivil toplum kuruluşlarının, üyelerini gelişmelerle ilgili bilgilendirdiğini belirterek, hükümet ve kademelerine görüş, öneri ya da itirazlarını ses getirecek şekilde iletebildiğine de dikkat çekti.

Demokrasinin sağlıklı işleyişi ve ülkenin güçlü gelişimi için bunların birer gereklilik olduğunun altını çizen Başkan Gemci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes kısa vadeli düşüncelerin peşinde olabilir. Ama iş adamı asla..İş adamı için yarın sonu gelmeyen bir zamandır. Adımlarını şartlara göre gerçekçi atar. Ancak uzun vadeli düşünür. Her adımını, uzun vadedeki hedeflerini gerçekleştirecek şekilde atar. Bu düşünceler ile, 90’lı yılların başında ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek şehrimizin iş adamları, birlikte hareket etmek üzere Kahramanmaraş Genç İşadamları Derneği – KAGİAD’ı kurdular. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra; büyük ve büyümekte olan şirketlerin, ülkemizin değişken ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirmesi ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak amacını misyon edinmiş olan KAGİD bu yıl içinde ismini KALİDA olarak değiştirdi. Türkiye’nin 81 ilinde kurulmuş olan 130 iş adamı derneği ve bunların 11 bin 500 üyesi ile Türkiye’nin en yaygın sivil iş dünyası kuruluşu olan TUSKON’un da üyesi olan KALİDA, şehir ekonomisinde; istihdam, dışa açılım, kurumsallaşma konularında önemli bir rol oynamaktadır. Kahramanmaraş sanayisinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak GÜNSİAF İş Platformu ve Fuarı, yeni fuar merkezimizde gelecek yılın ilk aylarında organize edilecektir.”

Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, Başsavcı Muharrem Morgül, Belediye Başkan Vekili Mahmut Nedim Tepebaşı, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Baro Başkanı İsmail Kahveci, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan’ın yanı sıra çok sayıda davetlinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Tanılır ise, şunları kaydetti:

‘KALKINMANIN MOTORU İŞ DÜNYASIDIR’

“Pazar ekonomisinin uygulandığı ülkelerde kalkınmanın motoru iş dünyasıdır, iş adamıdır, yatırımcıdır, girişimcidir ve sermaye sahibidir. Bu gerçek ülkemiz için de geçerlidir. Ülkemiz, karma ekonomiden Pazar ekonomisine geçiş sürecini başarı ile tamamlamak üzeredir ve bu süreç; ülkemizin kalkınma hazını artırmıştır. Burada en büyük rol iş dünyasınındır yani sizlerindir. Kahramanmaraş’ın son yıllarda, ekonomide ve sanayileşmede aldığı mesafenin gerçek kahramanları sizlersiniz. Kahramanmaraş’ın kalkınmasına baktığımızda; devletin doğrudan yatırımları yerine Kahramanmaraşlı iş adamlarımızın kendi öz sermayeleri ve devletin teşvik imkanlarını doğru değerlendirerek yaptığı yatırımlarının ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Kahramanmaraş’taki sanayinin ve iş dünyasının gelişmesine paralel olarak ta çok sayıda sanayici derneği kurulduğunu görüyoruz. Bu durum ise dinamizmin ifadesidir. Bu derneklerin çok olmasını ben bir yarış olarak değerlendiriyorum. Bizim devlet olarak işlevimiz; sizlerin önünüzü açmak ve bürokrasiyi azaltmaktır. Sizlere yardımcı olmaktır. Gündemdeki sorunlar ile yakından ilgileniyoruz. Örneğin; Kahramanmaraş-İstanbul uçak seferleri gündemin ilk sırasında bir konu idi. Valiliğimizin girişimleri sonucunda daha önce haftada 4 olan sefer sayısı 7’ye çıkartıldı. Yeni tarife döneminde uygulamaya girecek olan bu durum iş adamlarımız için çok önemlidir. Ticaret ve Sanayi Odamız ve belediyemiz ile birlikte ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde müjdesini verebileceğiz. Özellikle benim üzerinde durduğum; yatırımcının önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bürokrasinin azaltılmasıdır. Bu çerçevede Valilik olarak; ‘Tek adımda yatırım’ bürosunun kuruluş çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Bu arada; iş adamlarımızı, kadınların gelir kazandıran faaliyetlerde bulunmasını teşvik etmek için kurulan Mikro Kredi Projesi'ne ortak olmaya da davet ediyorum.”

Vali Tanılır, sanayileşme ile birlikte çevre kirliliğinin de gündeme geldiğini hatırlatarak bu nedenle işletmelerin arıtma tesislerini mutlaka kurmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. (ajans 46 - www.kanal46.tv)




(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış, kanunen cezayı gerektirdiği gibi; aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)