Murat Karayılan, BBC'ye yaptığı açıklamada, hükümetin Türkiye'deki Kürtlerin siyasi ve kültürel hakları ile ilgili koşullarını karşılaması durumunda silahlarını bırakmak istediklerini söyledi.

PKK'nın en üst düzey yöneticisi Murat Karayılan, BBC'ye yaptığı açıklamada, hükümetin Türkiye'deki Kürtlerin siyasi ve kültürel hakları ile ilgili koşullarını karşılaması durumunda silahlarını bırakmak istediklerini söyledi.

BBC muhabiri Gabriel Gatehouse'a Kuzey Irak'taki bir kampta röportaj veren Karayılan, devletin bir ateşkese evet demesi durumunda Birleşmiş Milletler gözetiminde silah bırakmaları için militanlara çağrı yapmaya hazır olduğunu da belirtti.

Karayılan'ın açıklamalarıyla ilgili görüşlerine başvurmak üzere BBC'nin konuştuğu Türk hükümet yetkilisi "Devletin teröristlerin açıklamaları üzerine yorum yapmak gibi bir alışkanlığı olmadığını" ifade etti.

PKK yöneticisinin öne sürdüğü şartlar arasında Kürt siyasetçilerin tutuklanmalarına son verilmesi ve Kürt sivillere yöneldiğini belirttiği saldırıların son bulması da var.

Karayılan ayrıca, Türkiye hükümetinin bu çağrıyı reddetmesi durumunda "özerklik" ilan edeceklerini de duyurdu.

BBC muhabiri Gatehouse, PKK'nın böylesi bir adım atması durumunda bunun gerginlikte bir tırmanmaya yol açacağını belirtiyor.

Bu arada, PKK'nın Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlediği saldırıda ve Van'da çıkan çatışmada en az yedi askerin öldüğü bildirildi. (Mynet)