Kahramanmaraş, 2023 yılı hedefleri için de sorunlarını çözmeye hazırlanıyor. Bu yolda gerçekleştirilen ilk program olan Ortak Akıl Çalıştayı, Ramada Otel'de dün başladı.

Kahramanmaraş'ın ulaşım, enerji, sağlık, kalkınma, çevre ve şehircilik konularındaki sorunlar üzerine başlayan Ortak Akıl çalıştayında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük " Kahramanmaraş'ın düzenli ve uygun saatlerde uçuş seferlerine kavuşmasının gerektiğini, özellikle büyük uçakların rahat iniş-kalkış yapabilecekleri, kış şartlarında ILS cihazının çalışmasına manisi olmayan yeni bir havaalanı yapılmasına acil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş hava alanının coğrafi açıdan ciddi mânialara sahip olup,
gerek işletme açısından gerekse can güvenliği açısından uygun bir bölgede konumlandırılmadığına dikkat çeken Başkan Karaküçük, "Bu nedenle, Kahramanmaraş'a ve bölgeye hizmet verecek, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye yolcu ve kargolarını alabilecek, bölgesel nitelikli havalimanı yapılması gerekmektedir. Söz konusu bölge 5,5 milyon nüfusun bulunduğu, 7,2 milyar Dolar milli gelir ve 14 milyar Dolar dış ticaret kapasitesine sahip bir coğrafyadır. Dolayısıyla bölgesel kalkınma açısından da büyük bir potansiyeli barındırmaktadır.

Diğer taraftan, bölgesel havalimanının, Kahramanmaraş'ta kurulması planlanan Tomsuklu Osb ve Serbest Bölgenin faaliyete geçmesiyle sanayide, sulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte tarımda yakalanacak ihracat ivmesi bu havalimanının etkinliğini ve değerini daha da yükseltecektir"dedi.

Hedefleri büyük tutmak zorunda olduklarını vurgulayan Başkan Karaküçük, burada hem mevcut sorunları hem de Kahramanmaraş'ın 2023 vizyonunu konuşuyoruz. Daha dün hayal gibi gördüğümüz bir çok şey aradan geçen sadece 10 yıl gibi kısa zamanlarda faaliyete geçti.

Bu da demek oluyor ki artık hedefler büyük tutulmalı ve hayal gücümüzü de kullanarak atılım yapma mantığında fikirler üretmeliyiz. Kahramanmaraş-Kayseri tren yolu için hayali diyenler var. Olabilir herkesin bir görüşü var. Bizim eksiklerimiz çok ama sadece bugünkü eksiklerimizi değil gelecek planlarımızı da açıklayalım ve birkaç yıl içerisinde yine hayal dediğimiz bir çok şeyi gerçekleştirme fırsatı yakalayalım. Bugün hızlı tren Konya'ya kadar geldi. Neden Kahramanmaraş'a da gelmesin.

Karadeniz'de gördük. Artık teknoloji ve maliyetler eskisinden daha da ucuz. Dün imkansız dediğimiz bir çok şey bugün gerçekleşebiliyor. Karadeniz sahil yolunda devasa dağları peynir gibi kesmedik mi. Neden Kahramanmaraş-Kayseri arasında da bunlar gerçekleşmesin. Ben yapılabileceğine inanıyorum. Şehir olarak büyük destek verdiğimiz iktidar partisi eminim bize de gereken desteği verecektir"diye konuştu.