Kahramanmaraş’a konuşlandırılması planlanan Patrıot Füze Savunma Sistemleri için kentte bulunan NATO askerleri, Türk Telekom İl Müdürlüğü’nde de incelemelerde bulundu.


Almanya’nın Türkiye’ye verilmesi planlanan Patrıot füzeleri için gerekli yasayı meclisinde kabul etmesinin ardından Kahramanmaraş’a gelen NATO bünyesindeki askerler çalışmalarını sürdürüyor. Kente gelişlerinin üçüncü gününde de gruplara ayrılan heyetler askeri birliklerde ve il merkezinde denetlemelerde bulundular.


Çalışmalarını ve ziyaretlerini büyük bir gizlilik içerisinde yürüten askerlerden bir kısmı, bugün Türk Telekom İl Müdürlüğü’ne gelerek, iletişim konusunda bilgiler aldılar. Heyet, buradaki çalışmanın ardından tekrar Gazi Kışlası’na dönüş yaptılar.


5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait Gazi Kışlası içerisinde bulunan askerlerde gün boyu, arazide incelemelerde bulunarak araştırma yaptılar. Çalışmaların, bu bölgede yoğunlaşması nedeniyle, füzelerin bu birlik içerisine konuşlandırılabileceği yorumları yapıldı.


Öte yandan füze rampalarının yerleştirilmesinin ardından yine NATO bünyesinde Kahramanmaraş’ta görev yapacak askerlerin de her türlü ihtiyacı titizlikle gözetiliyor.


Heyet içerisindeki askerler, kente geldikleri anlardan itibaren, hastaneler, diş klinikleri, oteller, AKEDAŞ ve son olarak Türk Telekom’da incelemeler yaparak, bilgi aldılar.


Çalışmalarını bugün de devam ettiren heyetin yarın Kahramanmaraş’tan ayrılabilecekleri öne sürülüyor. İHA