Başbakan'ın avukatı kendini müftü eşi olarak tanıtıp halkı provoke eden o kadın için suç duyurusunda bulundu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, kendisini müftü eşi olarak tanıtıp sosyal paylaşım sitesi üzerinden Gezi Parkı olaylarıyla ilgili halkı provoke ettiği ileri sürülen eski CHP Burhaniye İlçe Başkanının eşi hakkında Burhaniye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Özer Koyuncu tarafından Burhaniye Adliyesi önünde karşılanan İstanbul Barosu avukatlarından Hamit Eracun, kendini şalvarlı bir müftünün karısı olarak tanıtan eski CHP İlçe Başkanının eşi Gül Taşlı Cenal hakkında hazırladıkları şikayet dilekçesini adli makamlara teslim etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Eracun, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, “Bu tarz olaylarla ilgili kazanılan ve kaybedilen davalarımız var. Sosyal medyada, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hak etmediği hakaretlere maruz kalmıştır. Halkımızı kin ve nefrete yönlendirmeye uğraşanların kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin müftülerini şalvarlı gezen çağ dışı kişiler olarak gösterip küçümseyen, son yaşanan Taksim Gezi Parkı olaylarını provoke eden, sahte bir kimlik ortaya koyarak halkı kandıran bu video ile ilgili Gül Taşlı Cenal hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve bu şahsın söz konusu Gezi olaylarıyla irtibatının incelenmesini istedik. Ayrıca kendisi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesine göre hakaret, kamu düzenini ve toplumsal barışı bozmadan dolayı suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Burhaniye Emniyet Müdürlüğü, dün Facebook'ta paylaşılan videonun kahramanı Gül Taşlı Cenal'in ifadesine başvurmuştu.



İHA-BALIKESİR
BEKİR TERZİOĞLU - SERHAT ŞENKÖKÇÜ