İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terörist Abdullah Öcalan avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmede yine Kürt sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal'in PKK'nın dağ kadrosu lideri Murat Karayılan ile gerçekleştirdiği röportajın ardından, Cumhurbaşkanı Gül ve CHP lideri Deniz Baykal'ın Kürt sorunuyla ilgili açıklamaları ile siyaset arenasında sorunun çözümüne yönelik tartışmalar yoğunlaşmıştı.

Bu süreçle birlikte cezaevinden konuyla ilgili keskin açıklamalar yapmaya başlayan ve hükümete kendisinin görüşlerine başvurulmasını öneren Öcalan son olarak, çözüm yolunda adım atmaması halinde Başbakan Erdoğan'ı "Ergenekon'un bir numarası" ilan edeceğini söyledi.

Açıklamasınıun büyük bölümünde Başbakan'a seslenen Öcalan, "Türkiye’yi demokratikleştirelim diyorum. Ben Başbakan kötü niyetlidir demiyorum, iyi niyetlidir. Ama onun danışmanları ona yanlış ve eksik bilgi veriyorlar. Biz kendisine doğru bilgi vermeye hazırız." diye konuştu.

Erdoğan’ın DTP ile görüşmeyi reddetmesini de eleştiren Öcalan avukatlarına yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Başbakan DTP’ye ‘PKK’ye terör örgütü demeden görüşmem’ diyor. Böyle şey olmaz. Başbakan sorunu çözmelidir. Herkesle müzakere etmelidir. Hegemonyacı davranmamalıdır, demokratik güçlerin gelişmesi ve kendini ifade etmelerine imkân tanımalıdır. Ben burada AKP’ye yedi yıldır tahammül ettim.

Eğer adım atmazsa Başbakan'ı buradan Ergenekon’un bir numarası olarak ilan edeceğim. Baykal ve Bahçeli'ye fazla söylenecek bir şey yok. Ancak kendilerine şunu söylemek istiyorum; faşizmden uzak dursunlar, sürecin önünü kapatmasınlar." (Milliyet)