Bakan Ünal'a kutlamalar devam ediyor.


Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabinede yer almasının gurur verici olduğunu ifade ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Elbistan’da faaliyet gösteren 9 odanın başkan ve temsilcileri, ETSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.
Küçükler Ocakbaşı Restoran’da düzenlenen toplantının ana gündem maddesi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanı olarak yeni kabinede yer alması olurken, yapılan açıklamada Ünal’ın bakanlığı tebrik edildi.
Toplantıda bir konuşma yapan ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, şunları söyledi:
“1 Kasım’da yapılan seçimlerin ardından AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesiyle Elbistan’ımızı temsilen sayın Mahir Ünal’ın hükümet kurulması aşamasının ardından bakan olmasından dolayı odalar olarak büyük memnuniyet duyduk. Kendisine bakanlık görevinde başarılar diliyoruz. Tabi Elbistan olarak ilk defa bir bakanla temsil ediliyoruz. Bu bizler ve Elbistan halkı için gurur verici bir olaydır. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam eder. Sayın Mahir Ünal bu zamana kadar grup başkanvekili iken Elbistan’ımızla ilgili biz ETSO olarak ne teklif götürdü isek, tamamını karşıladı ve hizmetler konusunda bizi memnun etti. O nedenle tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Ünal Elbistan’ın kültür ve turizm yönünde daha da ileriye gitmesi için bizzat çalışmalar yapıyordu. Şimdi Kültür ve Turizm Bakanı olarak çok daha güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz.”
BÜYÜKŞEHİR İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK
Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, meslek edindirme ve çeşitli dallarda kurslar açmak ve aynı zamanda eğitim programları düzenlemek amacıyla, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Paksoy, “ETSO olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol ile girişimcilik kursları açtık, doğalgaz tesisatçılık ve kaynakçılık kursları açtık, CNC, Otocad, Osmanlıca ve Kur’an Kursları açıyoruz. Dış Ticaret eğitimi düzenleyeceğiz. 1 Aralık’ta bu programımız yapılacak. Büyükşehir Belediyemiz, ETSO’dan hangi talep gelirse bunları karşılayacağını taahhüt etti. O nedenle Belediye Başkanımıza bize bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Odalar olarak Elbistan ve bölgesindeki meseleleri masaya yatırıp, kamuoyunu bilgilendireceğiz. Odalar olarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
OSB’DE YÜZDE 85’LİK GERÇEKLEŞME
Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fiziki gerçekleşmenin yüzde 85 seviyesine ulaştığını belirten Paksoy, 2016 yılı sonuna doğru fabrikaların çalışmaya başlayacağını ümit ettiklerini kaydetti.
Paksoy, şöyle konuştu:
“Nisan ayında temelini attığımız Organize Sanayi Bölgemizin yüzde 85’i bitmiş durumda. Tabi burada en büyük yardımı sayın Bakanımız Mahir Ünal’dan aldık. Birinci etabı yatırımcılara sunduk. Tabi biz bu kadar rağbet beklemiyorduk. 2 tekstil fabrikası var, diğerleri Elbistanlı yatırımcılar. Tahsis belgelerini vermeye başladık. Önümüzdeki Nisan ayında teşvik belgelerini çıkarıp, yatırıma başlarlar. Tabi bu yatırımcının elinde. Maraşlı tekstil firmaları 2016 Ekim ayında faaliyete geçeceklerini söylediler. Diğerleri de yılsonuna kadar yatırımlarını tamamlarlar.”
"ELBİSTAN ÇIKMAZ SOKAK OLMAKTAN KURTULMALI"
Toplantıda söz alan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut ise, Elbistan’ın yol bakımından çıkmaz sokakta yer aldığını ifade ederek, yeni yatırımlar ile ilçenin çıkmaz sokaktan kurtulması gerektiğini söyledi.
Bulut, “Bizim rutin toplantılarımız her ay düzenli olarak devam ediyordu. Hatta Ankara’ya gidersek bir komite kurmuştuk. Cumhurbaşkanına kadar çıktığımız zamanlar oldu. 1950’den bu tarafa Kahramanmaraş’ta üçüncü bakanımız oldu. Daha önce bir spor bakanımız vardı, milli eğitim bakanımız oldu, şu anda da Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Bey oldu. Tabi mutluyuz. Memleket çocuğunun böyle bir yere gelmesinden mutluyuz. Buradan sayın bakanımıza hayırlı olsun diyoruz. Bu bölgede Elbistan bir çıkmaz sokak. Neden? Bir doğru dürüst karayolu geçmiyor. Elbistan-Göksun, Malatya güzergâhı, Adıyaman-Sarız bölgesi inşallah bunlar gerçekleşir. Yol medeniyettir. İnşallah bu çıkmaz sokaktan kurtulur. Elbistan’ın hakkı bu değil. İnşallah bundan sonra haklarımızı da alırız. Daha da ileriye gideriz” şeklinde konuştu.
Toplantıya; Esnaf Kefalet Odası Başkanı Cuma General, Şoförler Odası Başkanı Selahattin Atalay, Bakkallar Odasını temsilen Mehmet Dilli, Berberler Odasını temsilen Fahri Erman, Terziler Odasını temsilen Selahattin Durmuş, Marangozlar Odasını temsilen Mustafa Deli, Tamirciler Odasını temsilen Mehmet Mıhçı ile ETSO Genel Sekreteri Yüksel Gözüdeli ve Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri katıldılar.(İHA)