Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde güvenlik güçleri ile girdikledri çatışmada öldürülen 3 PKK’lı teröristten ’Cemal Amed’ kod adlı Kenan Topdemir’in Diyarbakır’daki cenazesinin ardından olaylar çıktı.

Polise saldıran göstericiler, yağmur ve şiddetli dolu yağışı nedeniyle dağılmak zorunda kaldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Seyrantepe Köyü kırsal kesiminde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen 3 PKK’lıdan ’Cemal Amed’ kod adlı Kenan Topdemir’in cenazesi Diyarbakır’a getirildi.

Şefik Efenid Camii’nde kılınan namaz ardından Topdemir’in cenazesi Milletvekili Emine Ayna ile BDP’nin Diyarbakır’da desteklediği bağımsız milletvekili adayları Leyla Zana, Altan ve Nursel Aydoğan’ın da aralarınad bulunduğu grup tarafından Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü.

Yeniköy Mezarlığı’nda nefnedilen Topdemir’in cenazesine yaklaşık 1000 kişi katıldı. Cenazenin defin edilmesi ardından yürüyüşe geçen grubun arasında bulunan yüzleri kapalı kişiler önlem alan polise molotof, havai fişek ve taşla saldırdı. Ara sokaklara kaçarak burada barikat kuran göstericilere, polis biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

Olaylar sırasında kentte aşırı yağmur ve ardından gelen dolu yağışı nedeniyle göstericiler kendiğinden dağılmak zorunda kaldı. (Kaynak: Milliyet)