Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Kağıt Sanayi işbirliği ile atık ambalaj toplama projesi başlatıldı.


Proje ile ayda 170 ton atık ambalaj toplanarak, hem temiz bir çevre oluşturulacak hem de ekonomik geri dönüşüm sağlanacak.
Onikişubat Belediyesi, “Daha Yaşanılabilir bir Onikişubat” için çalışmalarını sürdürüyor. Onikişubat Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Kağıt Sanayi işbirliğiyle düzenlenen atık ambalaj toplama projesine başlanıldı.
Proje kapsamında 50 adet geri dönüşüm evi, 5 adet toplama aracı, 120 adet ambalaj atığı toplama kutusu oluşturularak, ayda 170 ton ambalaj atığı toplanacak. Çevre temizliğine katkısının yanı sıra ekonomik geri dönüşümü de olacak projeyi tanıtan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat’ta yaşayan insanları daha temiz bir çevreye kavuşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
“Onikişubat’ı daha yaşanılabilir bir kent yapacağız” diyerek yola çıktıklarını ifade eden Mahçiçek, bu bağlamda bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Mahçiçek, şöyle konuştu:
“Onikişubat Belediyemiz Onikişubat’ta yaşayan insanlarımızın temiz bir çevre, temiz bir ortam içerisinde yaşamalarını temin bakımından yeni bir ilke daha imza atıyor bugün. Biz ilk günden beri hep şunu söyledik, ‘Onikişubat’ı daha hijyenik, daha yaşanılabilir bir kent yapacağız. İşte bu bağlamda bu gün bir ilk daha uygulamaya koyuyoruz. Kahramanmaraş’ta, bizim bölgemizde yani Onikişubat bölgemizde ayda 170 ton ambalaj atığı toplanıyor. Bu ambalaj atıklarını, düzenlediğimiz bu yeni konseptlerle toplayacağız, ekonomik olarak değerlendireceğiz. Hem belediyemize kaynak sağlayacağız, katkı sağlayacağız hem de daha duyarlı bir çevreye, daha temiz bir çevreye kavuşmuş olacağız. Biz her zaman Kahramanmaraş’ımıza, Onikişubatımıza ilkler getirmeye gayret ediyoruz. Daha güzel bir yaşam ortamı temin etmeye çalışıyoruz.”
Onikişubatlı vatandaşların her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade eden Mahçiçek, proje paydaşı Kahramanmaraş Kağıt Sanayisine de teşekkür etti. Mahçiçek, “İnşallah Kahramanmaraş Kağıt Sanayimizin çalışanlarıyla, belediyemiz çalışanlarıyla, hep birlikte çok daha güzel bir çevre oluşturacağız” diye konuştu.(İHA)