Terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, Sivas ve Mardin'de yakalanan 4 kişi tutuklandı.


Sivas ve Mardin'de terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, özellikle üniversite öğrencilerinden örgütün kırsal alan kadrolarına eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri öne sürülen 4 kişi tutuklandı.


Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK silahlı terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Hareketi (YDG-H) içerisinde, Sivas'ta faaliyet göstererek, örgüt üst yönetiminin çağrıları üzerine eylemde bulunmak ve özellikle Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinden örgütün kırsal alan kadrolarına eleman kazandırmak iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen C.K, S,E, ve K.A'nın yakalandığı bildirildi.


Bu kişilerin, Başsavcılıkça ifadelerinin alınmasına müteakip sevk edildikleri Sivas Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandıkları belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


"Hakkında yakalama emri bulunan A.İ, 3 Haziran 2014 tarihinde Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yakalanmış olup, 4 Haziran 2014 tarihinde SEGBİS üzerinden yapılan sorgusu neticesinde Sivas Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştır. Diğer şüpheliler K.T, M.K, E.A, B.B. ve R.T. hakkında ise yakalama emri çıkartılmış olup aranmalarına devam edilmektedir."
(AA)