Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan terör saldırılarından beş gün sonra polis, saldırının faillerini yakalamak için operasyon başlattı. Operasyonda 3 şüpheli ölü ele geçirilirken, 5 kişi de gözaltına alındı.



Fransa’nın başkenti Paris’in Cuma akşamı gerçekleştirilen kanlı saldırının ardından sabahın erken saatlerinde operasyon başlatıldı. Özel hareket polislerinin Paris’in Saint Denis bölgesini kuşattığı aktarılırken, bölgede bulunan bir eve baskın yapıldı. Geniş çaplı operasyonlarda Paris saldırılarının planlayıcı oldu belirlenen Abdelhamid Abaaoud’un hedef alındığını aktarıldı. TSİ 05.30 sıralarında başlayan operasyonda teröristlerin polise karşılık verdiği kaydedildi. Operasyon sırasında kadın teröristin, üzerinde bulunan patlayıcıyı patlattığı aktarılırken, silah seslerinin duyulduğu bölgede 1’i kadın 3 teröristin öldürüldüğü, 5 kişinin de yakalandığı ifade edildi. Fransız yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise, 3 teröristin baskın yapılan evde 2’sinin ise yakınlarda yakalandığı belirtildi. Yakalanan kişilerin kimliklerine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, operasyon sırasında çıkan çatışmada en az 3 polisin yaralandığı kaydedildi.


Bölgeden yaklaşık 1 saattir silah sesleri duyulmazken 1 şüphelinin de halen binada olduğu ifade edildi. Özel hareket polisleri geniş güvenlik önlemi alırken bölgede kuşatmanın devam ettiği ve Fransız askerlerin de olay yerinde görevlendirildiği öğrenildi.