Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine, geçen yıl ocak ayında getirilerek Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te konuşlandırılan patriot füze savunma sistemleri bir yıldır aktif çalışıyor.


Türk hava savunma kabiliyetini desteklemek amacıyla Almanya, Hollanda ve Amerika'dan gelen askerler, Suriye'den gelecek olası tehditleri 24 saat izliyor.
KAHRAMANMARAŞ (AA) - İSMAİL HAKKI DEMİR - Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine, geçen yıl ocak ayında denizyolu ile İskenderun'a getirilerek Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te konuşlandırılan patriot füze savunma sistemleri bir yıldır aktif çalışıyor.
Adana'da İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı ile Recai Engin Kışlası'nda, Kahramanmaraş'ta Gazi Kışlası'nda, Gaziantep'te ise 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Hüseyin Ataman Kışlası'nda konuşlanan sistemler Suriye'den gelebilecek olası füze ve uçak saldırısı tehdidine karşı kesintisiz hizmet veriyor.
Türk hava savunma kabiliyetini desteklemek amacıyla Almanya, Hollanda ve Amerika'dan gelen askerler, Suriye'den gelecek olası tehditleri 24 saat izliyor.
Patriot füze savunma sistemleri Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevredeki illere yönelik olası saldırılara karşı yaklaşık bir yıldır aktif olarak çalışıyor.
Türk kökenli askerin de görev yaptığı birliklerdeki personeller, kendileri için hazırlanan alanlarda ikamet ediyor.
NATO, Patriot füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye konuşlandırılmasına 4 Aralık 2012'de yeşil ışık yakmıştı. Ocak 2013'te Türkiye'ye gönderilmeye başlanan sistemlerin tamamı şubat ayı ortasında operasyonel hale gelmişti.