Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütü PKK'nın bu sene strateji değiştirdiğini ve ülkeyi terk etmediğini söyledi.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbet etti, “Terör örgütü bu yıl yaz döneminden sonra Irak’a çekilmedi. Türkiye’de kaldı. Bu, strateji değiştirdiklerini gösteriyor” dedi. Yılmaz, özetle şunları söyledi: Strateji değişti - “Burada kalmaları strateji değiştirdiklerini gösteriyor; ama devlet içindeki koordinasyonun böyle olacağını beklemediler. Terörle mücadeleyi İçişleri Bakanlığı yapıyor. İç güvenlik harekâtında destek talep edildiği durumlarda TSK devreye giriyor. Şu anda kurumlar arasında geçmiş dönemlerde olmadığı kadar çok iyi bir diyalog var. Operasyonlarda öldürerek değil, yaşatarak sonuç almaya çalışıyoruz. Bu operasyonların farkı o. Bize silah doğrultan insanı ikna etmeye çalışıyoruz.


Tabur kalmalıydı


Konya’da Alaattin Tepesi var. Orası sit alanı. Orada askeri bir gazino var. (Konya Orduevi) Bu tür yerlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri konusunda konuşmaya başladık. Meclis’teki askeri tabur kalmalıydı. Ancak önceden tabur nedeniyle Meclis içinde kural konuyordu.

Milletvekilinin yanına misafiri geliyor. Almıyor. Böyle bir rahatsızlık olmuş. Ama doğrusu böyle bir şeyin hiç olmaması gerekirdi. Zamanla diyalogla çözülebilirdi. Kuyumcu terazisi - Ben Ulaştırma ve Kültür Bakanlığı’nda da bulundum.

Oralarda yaptığınız şey sadece sizi etkiliyor. Burada yaptığınız şeyin çok yankıları oluyor. Burada çok hassas olmak lazım. Hassas terazi, kuyumcu terazisi gibi.

Herakleitos demişti - Değişim, dönüşüm süreci. Dünya her sabah yeniden kurulur. Aynı nehirde 2 kez yıkanılmaz. O da Herakleitos’un bir sözü sanırım. Hiçbir gün öncekiyle aynı değildir. Akşamdan sabaha olmaz, süreç içerisinde sivilleşme sürecek. Ben bakanlığımızda askeri kadronun olmasından rahatsız değilim. Köprüyü kurabilmemiz için onlar şart.”