Emekli Tuğgeneral Engin Hoş, şuursuzca silahlanmanın başta PKK olmak üzere organize suç örgütlerine büyük maddi kaynak sağladığını söyledi.

Kafkas köylerindeki bireysel silahsızlanma organizasyonu içinde yer alan ve Akyazı Beynevit Köyü'ndeki 4. Şuraya ev sahipliği yapan emekli Tuğgeneral Engin Hoş, söz konusu kararlar alınmadan önce yapılan köy düğünlerinin adeta bir faciaya dönüştüğünü kaydetti.

Hoş şunları söyledi: "Yaşanan facialar sebebiyle köy düğünleri geleneklerimizden kalkma durumuna gelmişti. Ancak 4 yıldır köylerde silah atılmasını yasakladık. Yasağa uymayanlar toplumdan dışlanıyor, cenazelerine ve cemiyetlerine katılmıyoruz. Alınan kararlara uyulması neticesinde herhangi bir ölüm olayı olmadığı gibi köy düğünleri yeniden yaygınlaşmaya başlamış ve şenlik havasını almıştır. "

Şuursuzca silahlanmanın başta PKK olmak üzere organize suç örgütlerine büyük maddi kaynak sağladığını ifade eden Hoş, "Bu kararın alınması bu örgütlere bir darbe indirmiş, yasaların uygulanması sağlanmış, masum insanlar boş yere ölmemiş, sakat kalmamış, güvenlik güçleri boşa zaman harcamamış, toplum huzur ve güven içinde sosyal etkinliklerini sergileme imkanı yakalamıştır. Bu örnek olayın tüm illerde yaygınlaşmasını istiyoruz." Şeklinde konuştu.