Kahramanmaraş Belediyesi tarafından 5 Nisan Madalya Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası’nda yaptığı konuşmada ‘Madalya’ ile ‘Kahramanlık’ günlerini birbirine karıştıran Başkan Mustafa Poyraz, 5 Nisan kutlama töreninde de hata yapmamak için bu kez hazırlanmış metinden okuyarak konuşmasını yaptı.

5 Nisan 1925’te TBMM tarafından Maraş’a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası veriliş tarihi ile 7 Şubat 1973’te yine TBMM tarafından Kahramanlık verilmesini birbirine karıştıran Başkan Poyraz, söz konusu tarihlerin birbirine karıştırıldığını da belirterek gelecek nesillere akıl verdi. Poyraz, 5 Nisan tarihinin Kahramanlık günü olduğunu öne sürdü. Satranç Turnuvası’nı basından takip eden tek isim olan

Bunun üzerine gözler Başkan Poyraz’ın 5 Nisan kutlama töreninde nasıl bir konuşma yapacağına ve bugünü Madalya mı yoksa Kahramanlık günü olarak belirteceğine çevrildi.

Ancak Satranç Turnuvası’nda yaptığı hatayı anlayarak bundan dönme erdemini gösteren Başkan Mustafa Poyraz, 5 Nisan 1925’te kente İstiklal Madalyası verildiğini ifade etti. Tören konuşmasını ise daha önceden hazırlanan kağıttan okuyan Poyraz; konuşmasının son bölümünde bakın aynen şunları söyledi:

“Kahramanmaraş'ın zaferi hepimizin, göğsünde İstiklal Madalyasıdır, Bu madalyayı hak etmekten zor olan, O'nu taşımaktır. SORUMLULUK BÜYÜK, BU YÜK AĞIRDIR. Dün onlar üzerine düşeni yaptılar; ölmekten korkmadılar. Meleklerin töreninde Allah'ın Şeref Madalyası'nı taktılar. Bugün; çalışkanlıklarıyla, dürüstlükleriyle, erdemleriyle yaşayanlar Onlar'ın boşuna ölmediğini inanırlar. Bu madalya sizin! Sizi bekliyor…Bu duygularla Madalya günümüzü tebrik ediyor, hakka kavuşmuş şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

HER NE KADAR KAHRAMANMARAŞ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA POYRAZ, KANAL 46'DA ÇIKAN ELEŞTİREL YAKLAŞIMLI HABER VE YAZILARI KAALE ALMADIĞINI CEVAP GÖNDERMEYEREK ORTAYA KOYUYORSA DA BİZLER KENDİSİNİ BU ÖNEMLİ YANLIŞTAN DÖNME ERDEMİ GÖSTERDİĞİ İÇİN CAN-I YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUZ. HATALAR KULLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ OLAN HATAYI ANLAYARAK YANLIŞTAN DÖNMEKTİR....BU VESİLE İLE KAHRAMANMARAŞ HALKININ 5 NİSAN MADALYA GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ.......(www.kanal46.com)