Bir grup tarafından HDP Genel merkezine saldırı düzenlendi. HDP Genel Merkezi çok sayıda kişi tarafından taşlandı. Ankara Sincan’da ise CHP’nin ilçe binasına kalabalık bir grup baskın yaptı.


Ankara’da akşam saatlerinde teröre lanet yürüyüşü sırasında yüzlerce kişilik grup, HDP Genel Merkezi'ne saldırdı. Taşlı saldırı sonrası HDP Genel Merkezi'nde maddi hasar meydana gelirken polis eylemci gruba müdahale ederek dağıttı.
CHP'NİN SİNCAN İLÇE BİNASI BASILDI
Ankara Sincan’da bugün akşam saatlerinde CHP’nin ilçe binasına kalabalık bir grup baskın yaptı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin baskını yapanların kimliklerinin henüz tam olarak belirlenmediğini söyledi.
Tekin, "Ancak ilçe başkanımız gelenler arasında kendilerinden ‘Osmanlı Ocakları’ olarak bahseden kişiler olduğunu söyledi" dedi. Tekin, saldırıyı düzenleyenlerin ilçe binasındaki tüm eşyalara zarar verdikleri belirtti.
HDP'Lİ BAKAN KONCA'DAN İLK AÇIKLAMA
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, HDP Genel Merkezi'ne yönelik saldırıya ilişkin, “Cam, çerçeve kırılır, canlar ölmesin. Bu bina toptan gitsin ama insanlar ölmesin” dedi.
Konca, saldırıya uğrayan partisinin genel merkezine gelerek incelemelerde bulundu. Konca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cam, çerçeve kırılır, canlar ölmesin. Bu bina toptan gitsin ama insanlar ölmesin” ifadesini kullandı.
Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Konca, “Buraya yönelik saldırı demokrasiye yönelik bir saldırıdır. Devlet kurumunun bu saldırıları önlemesi ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerek” diye konuştu.
Konca, parti binası önünde ise İstanbul'dan döndükten sonra ilk olarak parti genel merkezine geldiğini kaydetti.
Konca, Türkiye genelinde 128 HDP binasında ciddi manada hasar olduğunu belirterek, bir kısım illerde de protestoların devam ettiğini söyledi. Halkı soğukkanlı olmaya davet eden Konca, “Bu, toplumu bölme ve düşmanlaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Lütfen soğukkanlı olalım. Bu sorunların üzerinden gelmek için kardeşliği öne çıkaralım" değerlendirmesinde bulundu.
Bir gazetecinin herhangi bir yetkiliyle görüşüp görüşmediğine ilişkin sorusuna ise Konca, hiç kimseyle görüşmediği yanıtını verdi.
Konca’nın genel merkezdeki incelemeleri sırasında 15-20 kişilik bir grup, binaya  saldırı girişiminde bulundu. Grup, bina önünde bekleyen TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılarak uzaklaştırdı. Bu sırada bina önündeki HDP’li grup, diğer grup aleyhinde slogan attı.
Öte yandan, saldırıya uğrayan genel merkez binasının önünde olay yeri inceleme ile itfaiye ekiplerinin incelemeleri sona erdi.
Büklüm Caddesi ve birleştiği Tahran Caddesi yaya ve araç trafiğine kapalı tutulurken, HDP'lilerin bina önündeki bekleyişleri sürüyor.
Bu arada, basın mensuplarının binanın yanan bölümlerinden görüntü almasına izin verildi. Arşiv bölümünün bulunduğu binanın ikinci katının kullanılamaz hale geldiği ve partililerin hortumla su sıkarak soğutma çalışmalarına devam ettiği gözlendi.
VALİLİK'TEN 'HDP' AÇIKLAMASI
 Ankara Valiliği, HDP Genel Merkezi'ne yönelik yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, "08.09.2015 günü saat 22.00 sıralarında sosyal medya üzerinden Kızılay Güvenpark’ta 'Teröre Lanet Protestosu' yapılacağını öğrenen bir kişi, Kızılay’a ve devamında yaklaşık 200 kişilik grupla birlikte Barbaros Mahallesi Tahran Caddesi Büklüm Sokak’ta faaliyet gösteren HDP Genel Merkezi’ne gelmiştir. Bina önündeki göstericilere müdahale edildiği sırada meydana gelen kargaşadan yararlanarak bina içerisine girdiği anlaşılan bu şahıs, alınan ifadesinde; 'Evrakların bulunduğu bir odada çakmağı ile evrakları yakmak sureti ile yangın çıkarıp masa ve sandalyelerin yanmasına sebebiyet verdiğini' belirtmiştir.
110 unsurlarınca söndürülen yangında yaralanma meydana gelmemiştir. Şüpheli şahıs, HDP binası çıkışında emniyet görevlilerince gözaltına alınmış olup, hakkında yasal işlemlere başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri yer aldı.
(Ajanslar)