Kahramanmaraş Belediye Meclisi, Ocak ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bugün (05 Ocak Pazartesi) toplanan Kahramanmaraş Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı. Son çıkan bir kanuna göre; resmi kurumlar da su faturalarını geç ödedikleri takdirde gecikme cezası ödemek zorunda kalacak.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem maddesinin yanı sıra 8 de gündem dışı madde görüşüldü.

Eski tutanak özetinin okunmasından sonra gündemde bulunan; Geçici Su Abonelerine Normal Abone Tarifesi Uygulanması, Mağralı Mahallesi 22’nci sokakta bulunan Belediye Spor Kompleksinin Makine Nakış Kursu için Halk Eğitim Merkezine Tahsisi, İmar Plan Tadilatları, Dilek ve temenniler maddeleri dışında gündem dışı olarak görüşülen geçici su abonelerine normal abone tarifesi uygulaması, gecikme zammı ve gecikme cezası faizi diğer abonelere olduğu gibi resmi kurum ve kuruluşlara da vadesinde ödenmediği takdirde uygulanması, Mağralı Mahallesi’nde bulunan spor kompleksinin tahsisi ele alınarak görüşüldü.

Denetim komisyonu seçimi yapılarak komisyona; Fevzi Gündeşli, Ali Arıkan ve İbrahim Zabun seçildi.

Sözleşmeli personel ücreti, Merkez İlçeye Bağlı İsmailli, Yeniyapan, Orhangazi, Köseli, Bulutoğlu ve Hasancıklı köylerine Yayla Üstü sınırları içerisindeki Çınarlıdere 1 ve 2 su kaynaklarından içme suyu kullanılması için İl Özel İdaresi ve Kahramanmaraş Belediyesi arasında protokol imzalanması, Yerleşim yeri birleşme ve katılım, Müstakil hisseli arsaların satışı, Takas, 65 yaş ve üzeri yaşlıların belediye otobüslerin ücretsiz yararlanması, İzin dilekçeleri ve Doğu bölgesinin revizyon imar planı çalışmaları maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.

Bir sonraki Meclis Toplantı günü olarak ise; 05.02.2009 Perşembe günü olarak kararlaştırıldı. (www.kanal46.com)