Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan ve restorasyon çalışması yapılan Hatuniye Camii'nde incelemelerde bulundu.

1519 yılında Dulkadiroğlu Beyliği tarafından yapıldığı tahmin edilen Hatuniye Cami'nde çalışmalar haziran ayında tamamlanacak. Vakıf eserlerinin korunması konusunda hızlı bir değişim yaşadıklarını vurgulayan Tanılır, restarasyonun yeterli olmadığını, bu eserlere sürekli sahip çıkılması gerektiğini ifade etti

Vakıflar Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Hatay Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra Vali Tanılır, Vakıflar Bölge Müdürü Özekinci ve heyeti, Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce, İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı Kurtuluş Mahallesi'nde restorasyon çalışmaları süren Hatuniye Camii'nde incelemelerde bulundu.

1519 yılında Dulkadiroğlu Beyliği tarafından yapıldığı tahmin edilen Hatuniye Camii'nin Haziran ayında tamamlanarak yeniden hizmete açılması bekleniyor. Burada bir açıklama yapan Vali Tanılır, tarihi eserlerin korunması konusunda son zamanda ciddi gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Kahramanmaraş genelindeki 32 vakıf eserinin de tamamının aslına uygun olarak restore edileceğini kaydeden Tanılır, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Restorasyon işlemlerin yeterli olmadığını, bu eserlerin korunması gerektiğine vurgu yapan Tanılır, bunun toplumsal bilinçle mümkün olacağını dile getirdi.

Valilik ve Müftülük organizesinde din görevlilerine bu konuda eğitim verileceğini de söyleyen Tanılır, din görevlilerinin de eğitimdeki bilgileri cemaatleriyle paylaşacağını duyurdu. (Cihan)