Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyanların oluşturduğu Anti-Balaka milislerinin saldırılarından kaçan Müslümanlar başkent Bangiu Merkez Camisi'ne sığındı.


Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) Hristiyanların oluşturduğu Anti-Balaka milislerinin saldırılarından kaçan Müslümanlar başkent Bangiu Merkez Camisi'ne sığındı.


Sayıları yaklaşık bini bulan Müslüman bir grup, hayatlarını korumak için başkent Bangui'deki merkez camiine sığındı. Anti-Balaka milislerinin dün camiyi basacaklarını duyurması üzerine camide temkinli bir bekleyiş başladı.


Afrika güçleri bünyesindeki Uluslararası Orta Afrika Destek Birliği'nin bölgede bulunmasına rağmen Müslümanlar, milislerin saldırılarına uğrama korkusuyla geceleri camiden dışarı çıkamıyor. Muhtemel bir saldırı endişesiyle Müslümanlar akşam olduğunda caminin bütün kapılarını kapatıp beraberlerinde getirdikleri eşyalarıyla beklemeye başlıyor. 


Elektriğin olmadığı camideki Müslümanlar, her yeni günü sorunlarına çözüm olur ümidiyle bekliyor.  Ülkedeki Hristiyan çocuklar her sabah okulun yolunu tutarken Müslümanlar ise "en güvenli yer" olarak addettikleri camiden ayrılamıyor.
(AA)