Mardin’in Nusaybin ilçesinde, asker ve polislerin operasyon düzenlediği bir binada meydana gelen patlama sonrası şehit olan güvenlik görevlilerinden özel harekat polisi İsrafil Kargı’nın Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.


Nusaybin’de 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçleri, kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını aralıksız olarak sürdürüyor. Bugün ilçenin Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucunda meydana gelen patlamada 1’i özel harekat polisi 5’i de asker olmak üzere 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Hain saldırıda şehit düşen güvenlik güçlerinin kimliklerinin açıklanmasıyla birlikte Elbistanlı özel hareket polisi 27 yaşındaki İsrafil Kargı baba ocağına ateş düştü.
Teröristlerin döşediği patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucunda ağır yaralı olarak kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde şehit düşen özel hareket polisi İsrafil Kargı’nın acı haberi, Elbistan’daki baba ocağına ulaştı. Baba Hüseyin ve anne Ayişe Kargı’ya oğullarının acı haberini vermek isteyen Elbistan Kaymakam Vekili Ali Edip Budan ile Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, ailenin Güneşli Mahallesi’ndeki evine gittiklerinde kimseyi bulamadı. Ailenin Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Şeref Köyü’nde oldukları öğrenildi.
AİLEYE ULAŞAN YETKİLİLER, ACI HABERİ VEREMEDİ
Aileye ulaşan yetkililer, acı haberi telefonda veremedi. Baba Hüseyin ve anne Ayişe Kargı ile kardeşleri, Elbistan’daki evlerinin önündeki kalabalığı görünce evlatlarının başına kötü bir şey geldiğini anladı ve feryatlar yükseldi. Fenalaşan şehit yakınlarına evin önünde hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Eşinin şahadet haberini alan Gamze Kargı’nın ikameti Ankara’dan yola çıktığı öğrenildi.Şehidin Evi Ve Evinin Bulunduğu Cadde Dev Türk Bayrakları İle Donatıldı.
ŞEHİT BABASI: “OĞLUM ASLAN GİBİYDİ”
Acı haber verildikten sonra metanetini koruyan şehit babası Hüseyin Kargı’nın ağzından, “Oğlum aslan gibiydi. Kalleş değildi” cümlesi döküldü. Anne Ayişe Kargı ise, şehit oğlu ile en son bu sabah konuştuğunu söyleyerek, “Ben sana doyamadım. Senin yerine ben öleydim yavrum” diye gözyaşı döktü.
Terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki özel harekat polisi İsrafil Kargı’nın Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde görev yaptığı, bölgede süren terör operasyonları nedeniyle geçici görevle Mardin’in Nusaybin ilçesine gittiği öğrenildi. Aslen Sivas’ın Gürün ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit polisin babasının EÜAŞ personeli olduğu ve Afşin Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi’nde çalıştığı bildirildi. Yaklaşık 4 yıl önce emniyet teşkilatında göreve başlayan ve 2 yıl önce evlendiği öğrenilen şehit polis Kargı’nın cenazesinin ailenin isteği üzerine Elbistan’da bugün (Pazar) ikindi namazına müteakip Gariplik Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.(İHA)