Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Tamer Meriç’in Erzincan’daki kayınpederinin ve babasının evine ateş düştü.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Astsubayı Tamer Meriç’in eşi Hülya Meriç, acı haberi Erzincan’daki kayınpederinin babasının evinde aldı. Şehidin Erzincan’daki kayınpederinin evine de Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini alan Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci taziyede bulunmak üzere şehit evine gitti. Şehit Astsubay Meriç’in eşi Hülya Meriç, acı haberi aldıktan sonra rahatsızlanması sonucu 112 Acil Sağlık Ambulansı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Acı haberi duyan şehidin yakınları ise şehit Astsubay Tamer Meriç’in baba evi ve kayınpederinin evine koştu.



Kanal46


Sur şehidi memleketine uğurlandı


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç’in naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketi Erzincan’a gönderildi.


Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi’nde şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlene törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.


Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı’ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, “Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.


Konuşmanın ardından şehit için dualar okundu. Törenin sonunda Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç’in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Erzincan’a uğurlandı.


Uğurlama töreninin ardından Bakan Ramazanoğlu, Orgeneral Huduti ve Vali Aksoy, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yatan yaralı asker ve polisleri ziyaret ederek, hastane yetkililerinden bilgi aldı. Yaralı asker ve polislerle yakından ilgilenen Ramazanoğlu ve beraberindekiler daha sonra hastaneden ayrıldılar.