Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Özel Harekatçı Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın Konya’nın Seydişehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.


Üç ay önce Katar’daki görevden dönen ve 20 gün önce Diyarbakır'ın Sur ilçesine geçici görevle giden Jandarma Özel Harekatçı Yüzbaşı Fatih Yaşar, dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristler ile girilen çatışmada ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yaşar, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı personel tarafından gece saatlerinde şehidin Bostandere mahallesinde bulunan baba ocağına şehit haberi verildi. Haberin duyulmasının ardından Türk bayrağının asıldığı evden feryat yükseldi. Şehit Fatih Yaşar’ın çok küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenilirken, şehit haberini alan üvey annesi Zeynep Yaşar sinir krizleri geçirdi. Üvey anne evde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.



Kanal46


“BENİ ALSINLAR AMA GÖTÜREN OLMAZ”
Baba Cavit Yaşar yaptığı açıklamada, "Trafik kazası olur, başka bir şey olur ama bu başka. Haberleri gelinimden alıyordum, onlar mesajlaşıyordu. Akşam gelinimle konuştuk, 'Gündüz görüştük durumu iyi' dedi. Gece saat 1’de falan yattım, haberleri seyrettim isim verilmemiş şehitlerimiz varmış. Bugün dört yaralımız var ikisi ağır diyorlardı. Birisi vefat etti, birisinin ismini vermiyorlardı. İnternete bakıyorum yok, televizyona bakıyorum isim vermiyorlar. Katar’daydı işte. Bizim inancımız var mertebesi şehit ama zor işte. Söyleyecek bir şey yok. Klasik bir söz ama, beni alsınlar, alsınlar ama götüren olmaz. Yaktı ya beni yaktı” dedi.


Şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın iki erkek kardeşi daha olduğu birisinin polis özel harekatçı, diğerinin de Karaman’da emniyet amiri olduğu öğrenildi. Eşi Ankara’da öğretmen olan şehit Yaşar’ın 4 yaşında da bir kız çocuğu bulunuyor.