Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bu gece saat 21.10 sıralarında Gölbaşı karayolu Yukarı Pazarcık ile Aşağı Pazarcık arasında devriye görevini yapan polis otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Yavuz Bayal’ın (25) cenazesi otopsi için Kahramanmaraş’a getirildi.


Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya'dan alınan bilgiye göre, Pazarcık Gölbaşı karayolu üzerinde bir petrol istasyonu yakınında görev yapan bölge trafik aracına teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.


Saldırıda 2’si de Aksaraylı oldukları öğrenilen polis memuru ağır yaralandı. Pazarcık Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru Yavuz Bayal (25) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başından ağır yaralanan polis memuru Hacı Kalkan (27) ise Kahramanmaraş Devlet Hastanesine sevk edildi.


Ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen yaralı polis burada ameliyata alındı. Bu arada AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Dt. Sıtkı Güvenç ile Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu hastaneye gelerek yetkililerden yaralı polisin sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Yaralı polisin ameliyattan çıktığı ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.


Saldırıda şehit olan ve Aksaraylı olduğu öğrenilen polis memuru Yavuz Bayal’ın cenazesi ise gece yarısından sonra Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne getirilerek morga konuldu.


OLAY NASIL OLDU?


Olay bölgesinde inceleme yapan ardından Pazarcık Devlet Hastanesine gelen Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 21.10 sıralarında Gölbaşı karayolu Yukarı Pazarcık ile Aşağı Pazarcık arasında devriye görevini yapan polis otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını belirterek; "Otomobilde bulunan polis memurlarımız Yavuz bayal ile Hacı Kalkan ağır yaralanmışlardır. Pazarcık Devlet hastanesine kaldırılan polis memurumuz Yavuz Bayal ne yazık ki kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Diğer polis memuru Hacı kalkan ise Kahramanmaraş Devlet Hastanesine sevk edilmiştir" diye konuştu.


Sarıkaya, olayın ardından jandarma ve emniyet güçleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldığını, bölgede helikopterlerin de çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Terörist unsurlarla çatışmalar sürüyor. Bölge abluka altına alındı" dedi. (www.kanal46.com)