Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde emniyet müdürlüğü tarafından Taşoluk mevkisinde şehitler için oluşturulan hatıra ormanına 500 fidan dikildi.


Elbistan’da, terörle mücadele ve 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere şehit düşen güvenlik güçleri için 128 dönümlük alanda 500 adet fidan toprakla buluştu. Taşoluk mevkisindeki ağaçlandırma programında Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Feryat Sorkut, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve protokol üyeleri, öğrenciler, askerler ve polislerle birlikte fidan dikti. Şehitler ve Gaziler Derneği Elbistan Şube Başkanı İlyas Kebeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan, şehit yakınları, erbaşlar ve öğrencilerin de katıldığı programda fidanlar, açılan çukurlara büyük bir özenle dikilirken tüm şehitler de dualarla yad edildi.
Fidan dikimi sonrasında değerlendirme yapan Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, şehitlerin hatırasını canlı tutmak için bir hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi. Şehitlerin vatan ve millet için canlarını gözünü kırpmadan feda ettiğini kaydeden Aşık, “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bu alanı şehitlerimiz için bir hatıra ormanı haline getirdik. Burada devletimizin tüm kurumlarıyla, şehit ailelerimizle ve geleceğimiz olan öğrencilerimizle birlikte fidan dikimi yaptık. Şehitlerimiz için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize de şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, “İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve hazırlanan yaklaşık 130 dönümlük araziye fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Buranın bir fidanlık, bir orman haline dönüşmesi için sağ olsunlar emniyet müdürümüz ve arkadaşlarımız uzun bir süredir hazırlık yapıyorlardı. Bugün de hep birlikte buradayız. Kurum amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri, askerimiz, polisimiz, gazilerimiz, şehit ailelerimiz ve öğrencilerimizle birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Her birimiz bir fidan alarak Şehitler Ormanı olarak isimlendirdiğimiz alanda toprakla buluşturduk. İnşallah bu fidanlar, önümüzdeki yıllarda boy verdiği zaman bizler de bu emeklerimizin karşılığını görürsek mutlu oluruz. Bu vesile ile terörle mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde rahmete kavuşan aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Rabbim, ailelerine ve yakınlarına sabırlar versin. Rabbim, memleketimizi korusun ve devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.(İHA)