Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sıkışan havan mermisinin çıkartılması işlemi sırasında merminin patlaması ile şehit olan ve 1973’de İstanbul’a göçen Varol ailesinin 3 çocuğundan ortancası olan 20 yaşındaki jandarma er Hüseyin Varol’un cenazesi aile yurdu Kahramanmaraş’ta bugün öğleyin toprağa verildi.

İstanbul-Küçükçekmece’de oturduğu öğrenilen aslen Kahramanmaraşlı jandarma er Hüseyin Varol için Ulu Cami’de öğleyin düzenlenen cenaze namazına ve törenine; Vali Vekili Abdullah Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, Baro Başkanı Avukat İsmail Kahveci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, şehidin babası Namık Kemal, annesi Ülger ve kızkardeşi Zeynep, erkek kardeşi Kenan ile Varol ailesinin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

‘İNTİKAMINIZ ALINACAK’

Namaz öncesi cami bahçesinde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Binbaşı Selim Özay; “Sorulacak hesaba Hüseyinimizin hesabı da eklenmiştir. Bu bir bir avuç satılmışın, bu cibilliyeti karışık nankörlerin, bu kalleşlerin oyunlarını bozmak, Türk yurduna, Türk Ulusuna uzanan bu pis, iğrenç, kanlı elleri kırmak için canı pahasına görev yaparken şehit düşen Mehmetlerim, Hüseyinlerim rahat uyuyun. İntikamınız alınacaktır” diye konuştu.

Kimsenin endişeye kapılmamasını isteyen Binbaşı Özay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimse endişeye kapılmasın; Hüseyinlerimiz için, Biz Türk’üz, Biz Mehmet’iz, Biz Hüseyin’iz diyemeyenler; Size inat, Hüseyin’in babası, annesi; ‘Vatan Sağ olsun” diyorlar. Onlar, Maraş kalesinde Türk bayrağını dalgalandıran kahramanların torunlarıdır ve evlatları da bu bayrak uğrunda kahramanca şehit olmuştur. Namık Kemal baba, Ülger ana, artık sizin evladınız biziz. Kardeşimiz, biz askerlerin en büyük rütbesi olan şehitlik rütbesini alarak sadece cismen aramızdan ayrılmaktadır. Şehidimiz, artık bayraktaki kırmızı, gökteki ay, ışıldayan yıldız ve kutsal vatan toprağıdır. Kahraman Hüseyinim; aziz şehidim; senin gibi varlığını Türk varlığına adayan şehitlerimiz ile varız, sizinle yüceyiz. Bizim varlığımız da Türk varlığına armağan olsun. Ailen ve silah arkadaşların olarak bizler, seni asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ruhun şad olsun.”

Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan şehit askerin cenazesinin bulunduğu tabut Kıbrıs Meydanı’na kadar omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına konuldu. Kortejin yürüyüşü esnasında cenazeye katılanlar; “Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez, Meclis’te PKK istemiyoruz, Askere vurulan eller kırılsın” diye sloganlar atarak tekbirler getirdi. Hüseyin Varol’un cenazesi daha sonra Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitlik bölümünde göz yaşları arasında toprağa verildi. Bu arada Hüseyin’in annesi ile kardeşleri ve akrabaları ayakta zor durarak sinir krizleri geçirdi.

TERHİSİNE 4 AY VARDI

İlkokul mezunu ve mesleğinin ise elektrikçilik olduğu öğrenilen Hüseyin Varol, 87/1 devre olarak acemi askerlik görevini Hatay-Serinyol 121. Jandarma Alay Komutanlığı’nda yaptı. Daha sonra Hakkari-Çukurca Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı emrinde askerliğini sürdüren ve terhisine 4 ay kalan Varol’un şehit olması Kahramanmaraş’taki yakınlarını da üzüntüye boğdu.

Varol’un Namık Kemal Mahallesi’nde oturan halası Saadet Çalık’ın evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Cenaze için İstanbul’dan Kahramanmaraş’a gelen aile bugün düzenlenen törene katıldı. Şehidin babası Namık Kemal Varol’un 1973’te askerden geldikten sonra İstanbul’a yerleştiği ve hırdavatçılık ile uğraştığı, Hüseyin’in ise bekar olduğu öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Irak sınırında eğitim atışı sırasında havan topunun patlaması sonucu 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Çukurca ilçesi Irak sınırının güneyinde bulunan Sivritepe mevkiinde eğitim atışları yapıldığı sırada 1 havan topunun infilak etti. Patlamada 1 asker şehit olurken, 6 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan kalkan helikopterler tarafından alınarak Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şehidimize Allah'tan rahmet, geride kalanlarına ise sabırlar diliyoruz. Vatan sağ olsun....(www.kanal46.tv)