BDP'li Sebahat Tuncel'in i Nevruz kutlamalarnda Emniyet Amiri Murat Çetiner'i tokatlaması ve bu menfur olay karşısında “polise sahip çıkması” gerekenlerin neredeyse sessiz kalması Emniyet camiasını çıldırtırken, Kahramanmaraş Eski Milletvekili Ökkeş Şendiller'den ilginç bir tespit geldi...

Ökkeş Şendiller değerlendirmesine polise saldırıya tepkiyle başladı:

" Batılı ülkelerde, Avrupa’da Amerika’da polise el kaldırma imkanı var mı?.. Batılı ülkelerde bir terör örgütünün simgesini boynuna takıp, terör örgütü yandaşları ile beraber eylem yapan, polis tokatlayan hiçbir milletvekili o ülkelerin parlamentosunda oturamaz. Biz, haberevet’e konuşurken PKK provokasyonlarının seçime doğru hızını arttıracağını söylemiştik. Gelişen olaylar maalesef bizim söylediklerimizin teyidi anlamına geliyor. Bu provokasyonlara devam etme ihtimalleri kuvvetlidir. Ayrıca, artık terörü tırmandırmaya çalışanlar sadece terörirstler değil, terörü parlamentoda temsil edenlerdir."

MİSYONERLERE DİKKAT!..

"Sayın Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve diğer kabine üyeleri polise yönelik çirkin saldırı konusunda tepki verdiler. Bu memnuniyet vericidir. Ancak, polisimiz de çok sahipsiz bırakılmamalıdır. Buradan, polisimizin bazı yanlışlar yapmadığı gibi bir sonuç çıkmaz. Her camiada sıkıntılı tavırlar olabilir. Ancak, orada tokata hedef olan sayın emniyetçimizin görevini yerine getirmekten başka bir çabası yoktu. Nitekim annesi de, ‘Ya benim oğlum ona tokat atsaydı, ne olurdu hali” sorusunu gündeme getirmek suretiyle polisin ne kadar sıkıntıda olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, daha önce bir eylemde milletvekilinin ayağının kırıldığı bahane edilmektedir. Eğer siz teröristlerle eylem yapmaya kalkarsanız, onları durdurmak için polis veya güvenlik kuvvetleri kanuni yetkisini kullanmak zorundadır. O vatandaşa, araçlara saldıranların içinde kimlerin olduğunu tespit etmek zorunda değildir. Özellikle, bölge halkını uyarmakta fayda var:

Nevruz gösterileri bahane edilerek, Hıristiyan misyonerleri, papazlar eyleme katılanlara Kürtçe İncil dağıtmaya başlamışlardır. Nitekim Aydın'da bu tespit edilmiştir!..Buradan bölge halkının bunların kimlere hizmet ettiğini anlaması beklenir. Ve mutlaka anlıyordur. “ (Kaynak: www.haberevet.com)