CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "İnternete düşen ses kayıtlarının gizliliği diye bir şey olmaz" dedi.


CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ümraniye 2-B Hak Sahipleri Platormu Temsilcisi Özgen Turan ve beraberindekileri kabul etti.


Ziyaretçilerin sorunlarını dinleyen Hamzaçebi, bir gazetecinin, "İnternete düşen ses kayıtları var. O ses kayıtları yasal  bir dinleme sonucu mu? Size ulaşan bilgiler ne yönde?" sorusu üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuya ilişkin geniş değerlendirmeyi Grup Toplantısı'nda yapacağını söyledi.


Hamzaçebi, konuya ilişkin başka bir soru üzerine, "Bu kayıtlar bugün Grup Toplantısı'nda Genel Başkanımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.


"Dün yayınlanan ses kaydı mı" sorusuna Hamzaçebi, "Evet"  karşılığını verdi.


"Daha önce yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili bazı gazeteci arkadaşlarımız hakkında gizliliği ihlalden dolayı soruşturma başlatıldı. Bu ses kayıtlarında da aynı durum söz konusu mu?" sorusuna Hamzaçebi, şu yanıtı verdi:


"Bu internete düşen ses kayıtlarının gizliliği diye bir şey olmaz. Eğer gizliliği ihlal eden biri varsa o kayıtları internete koyanlardır. İnternete koyulduktan sonra, kamuoyuna mal olduktan sonra bütün toplumun, bütün dünyanın bilgisine girdikten sonra bu kayıtları paylaşmak, toplumla paylaşmak hiçbir şekilde gizliliği ihlal değildir. Gazetecilere yönelik olarak bu konuda yapılan soruşturma tamamen bu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının buna ilişkin delillerin karartılmasını sağlamaya yöneliktir. Tam anlamıyla bir baskıdır. Böyle bir şey olmaz."
(AA)