Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü emrinde çalışan 500 dolayındaki şirket işçisini yine ‘mecburen!’ işsiz kalma korkusu sardı. Son yapılan ihalenin Kamu İhale Kurumu’na (KİK) itiraz yolu ile taşınması ve kurulun da işlemde ‘düzeltme’ yapılması şeklindeki kararı nedeni ile böyle bir endişe yaşanıyor.

Halen bu işi yapmakta olan Ankara’nın Arcan firmasının itirazını inceleyen KİK’in işlem düzeltilmesi şeklindeki kararı öğrenilirken bu yöndeki resmi tebligat ise henüz belediyeye ulaşmadı. Bu arada son ihaleye girenlerden Bursa’nın Yavuz Selim Er firması da ihaleye itiraz ederken, son yapılan ihaleyi kazanan Şanlıurfa’nın Lider firmasının da bu kararların ardından KİK’e başvurması bekleniyor.

KİK sürecinin tamamlanmasının ardından mahkeme aşamasının başlayacağı ve eğer mahkemeye giden olursa işçilerin ‘mecburen’ işsiz kalma sürelerinin uzayacağı öne sürülüyor. Yaklaşık 2–3 aylık bir süreç nedeni ile kanun ve mevzuat gereği yeni bir ihale yapılamıyor veya başka ad altında da olsa yeni işçi alınamıyor.

Böylece şu anda çalışan ve akitleri 30 Nisan'da bitecek 500 işçi de tüm dünyanın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladığı günde ne yazık ki işsiz kalmanın üzüntüsünü duyacak. İşçiler daha önce de ihale iptalleri nedeni ile iki kez ‘mecburen!’ işsiz kalmışlardı. Ancak iki ay gibi bir süre işçilerin ücret almadan çalışmaya devam ettirilmesi de bazı çevreler tarafından belediyenin işine geldiği yönünde de değerlendirilmişti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın bu üzücü duruma nasıl bir çözüm bulacağı merakla bekleniyor. Yine işçiler ücretsiz mi çalıştırılacak? (www.kanal46.com)