Ergenekon sanığı emekli albay Arif Doğan’a ait olduğu iddia edilen ve internete düşen ses kaydında Doğan, Eşref Bitlis’in kendi yardımıyla öldürüldüğünü söylüyor.

Bir internet sitesinde yayınlanan ve Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli albay Arif Doğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında çarpıcı iddialar yer alıyor.

Doğan olduğu ileri sürülen kişi eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in helikopterinin düşürülmesini, kendi yardımıyla Cem Ersever’in komutasındaki JİTEM ekibibi yaptığını söylüyor.

Ses kaydında 1990’lı yıllarda Güneydoğu’daki kontrgerilla faaliyetleri anlatılıyor. Kayıtta yer alan ifadeler şöyle; “Ben JİTEM Grupları Komutanıyım o zaman. Aynı zamanda Jandarma İstihbarat Grupları Komutanıyım Türkiye’nin. Ulan silahlı güç 10 bin kişi bende var. Bunların ne gücü var. Ben düşünüyorum kayıtsız 5 bin tane Kaleşnikof dağıttım ben. 2 bin tabanca. Terörist yetiştirdim ben orada.”

Doğan’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında ayrıca kadın ticareti, haraç gibi faaliyetlerin de kendi kontrolünde olduğunu söylüyor.

Arif doğan şüpheli bir kazada ölen Eşref Bitlis’in JİTEM tarafında öldürüldüğünü, olayın içinde Cem Ersever’in olduğunu anlatırken, “Ben destek vermesem nah öldürürlerdi” diyor.

İnternetteki ses kaydında Doğan ayrıca Türkiye’de Alevilere yönelik pek çok saldırırnın kendisi tarafından planlandığını anlatıyor.

Kayıtta, “Alevilere saldırı yapan saçlı sakallı profesyonel ekibim vardı. Hepsi de saçlı, sakallı, bıyıklıydı. Bütün Türkiye’deki yapı bana bağlıydı” ifadeleri yer alıyor. (Mynet)