Şırnak'ta bulunan bir askeri birlikte çekildiği iddia edilen görüntüler Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Kan donduran görüntülerde bir yüzbaşı , emri altında bulunan askerlere hedef tahtası tutturarak, arkasını dönüp bacak arasından atış talimi yapıyor. 'Komutanım Yapmayın' seslerine rağmen devam eden yüzbaşının bazı atışları hedefleri bulurken, bazı atışları ise boşa gitti. İyi haberse kurşunların askerleri yaralamaması oldu.

Bugün'de yer alan habere göre; Yer: Şırnak'ta 6. Motorlu (İç Güvenlik) Piyade Tugayı Seslice Taburu. Daha önce Özel Kuvvetler'de görev yaptığı belirtilen Yüzbaşı Metin Gürcan, askerleri ile atış talimi yapıyor. Hedef tahtasını askerlerin eline tutuşturuyor. Hedefi tutan iki mehmetçiğin yanında da onlarca mehmetçik daha var. Yani sadece hedef tahtası değil, mehmetçik de hedef durumunda. Kendinden emin hareketlerle canlı hedef tahtasının karşısına geçen yüzbaşı Gürcan, başlıyor ateş etmeye. Önce karşıdan atış yapıyor, ancak sonrasında 'Komutanım Yapmayın' uyarılarına rağmen arkasını dönüp bacak arasından atış yapmaya başlıyor.

Karşısındaki Mehmetçiklerin aynı zamanda canından da sorumlu olan Yüzbaşı Metin Gürcan'ın bu sorumsuzluğu, insanın kanını donduruyor. Yüzbaşı daha sonra hedef tahtasına yaklaşıp, kontrol ediyor. Görülüyor ki, bazı atışlar hedefi tutturmuş, bazıları ise karavana... Atışların askerlere isabet etmemesi ise büyük şans...(Mynet)