Basın dünyasında yaklaşık 30 yıllık başarılı bir geçmişi bulunan ve Adana’nın yanı sıra Kahramanmaraş halkının da yakından tanıdığı bir isim olan Gazeteci-Yazar Süleyman Canbolat yeniden Kahramanmaraş’a dönüyor.

Deneyimli isim Süleyman Canbolat, Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayımlanan Yorum Gazetesi ile anlaştı. Gazetenin Genel Koordinatörlüğü görevine gelen Canbolat, 15 Ekim’den itibaren yeni görevine başlayacak.

BU GELİŞME YORUM’UN SİTESİNDEN ŞÖYLE DUYURULDU:

“CANBOLAT YORUM’DA


Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı isim olan Süleyman Canbolat çok yakında Yorum Gazetesi Ailesine katılacak ve kendine has üslubu ile gündem oluşturacak konulara parmak basacak.

Gazetemizde Genel Koordinatörlük görevini üstlenecek olan Canbolat, “çok sevdiğim şehir olan Kahramanmaraş’a dönmenin sevincini ve gururunu yaşıyorum… Değerli arkadaşlarımla birlikte Kahramanmaraş Yorum Gazetesi’ni herkesin takdir edip, alkışladığı konumlara getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi

Süzgeç Köşesi ve spor yorumlarıyla farklılığını fark ettirecek olan Süleyman Canbolat’a “aramıza hoş geldin” diyoruz.”

ÖZGEÇMİŞİ:

Süleyman Canbolat, 1958 yılında Adana’nın Karataş ilçesinde dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1980 yılında Adana’da ulusal Güneş Gazetesi’nde başlayan Canbolat, daha sonra sırası ile ulusal Sabah ve Fotospor gazetelerinde toplam 20 yıl görev yaptı.

Ulusal gazetelerin ardından Adana’da yayımlanan bölge gazetesi konumundaki Ekspres Gazetesi’nde 2000 yılında Genel Yayın Yönetmeni olarak gazeteciliğe devam eden Canbolat, buradan emekliye ayrıldı. 2007 yılında ise Kahramanmaraş’a gelerek Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni olan Canbolat, yaklaşık bir yıl kadar önce yeniden Adana’ya döndü.

Adana’daki Haftalık Hedef Gazetesi’nde yine Genel Yayın Yönetmeni olarak basın dünyasındaki hizmetlerine devam eden Süleyman Canbolat, Kahramanmaraş’tan ayrılmasına rağmen köşe yazıları ile Kanal 46 ve ardından Maraş Medya Merkezi internet sitelerinde okuyucuları ile buluşmaya devam etti, zaman zaman da Kahramanmaraş’a gelip gitti.

Kahramanmaraş kent merkezinde 26 Ağustos 1986 tarihinde haftalık olarak basın dünyasında yerini alan ve Ağustos 2000’den bu yana da günlük olarak yayınına devam eden Yorum Gazetesi’nden gelen teklifi kabul eden Süleyman Canbolat, Genel Koordinatör olarak el sıkıştı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Süleyman Canbolat 15 Ekim tarihi itibarı ile yeni görevine başlayacak.

Mesleği ile ilgili olarak çeşitli yerlerden kendisine verilen 132 ödülün sahibi olan Canbolat’ı kutluyor, yeni görevinde de başarılar diliyoruz. Bu kararın her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. (www.kanal46.com)