Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün yaşanan çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlisi sayısı 5'e yükseldi.


Çatışmaların yoğunlaştığı Hasırlı Mahallesi'nde dün bir yüzbaşı, bir astsubay, bir uzman çavuş bir de Özel Harekat polisi şehit olmuştu. Aynı çatışmada yaralanan bir polis memurunun daha şehit olduğu öğrenildi.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık'ta Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Örgüt mensuplarının yeni mahalle ve sokaklara hendek kazması üzerine sokağa çıkma yasağı dün genişletildi. Diyarbakır Valiliği, ilçenin Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde de sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasaklarla birlikte halk ilçeyi terk etmeye devam ederken Hasırlı Mahallesi'nde de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Örgütün ilk kez barikatları kurduğu Hasırlı Mahallesi'nde güvenlik güçlerine saldırı yapıldı. Teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 3'ü asker dört güvenlik görevlisi şehit olmuş, 6 güvenlik görevlisi ise yaralanmıştı. Yaralı polis memurlarından biri daha şehit oldu.


İSTİHBARAT ALINMADI MI?


Bu arada, 2 Aaralık'tan beri 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı uygulanan Sur ilçesinin, diğer 5 mahalle ve 1 caddesinde de hendek kazıldığı gerekçesiyle dün sokağa çıkma yasağı genişletildi. Evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar ise yaşananlara tepki gösterdi. İlçede 2 aydan beri binlerce güvenlik görevlisinin bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "Buna rağmen nasıl oluyor da teröristler geliyor ve bizim sokakları işgal ediyor, bizi mağdur ediyor. Onlar hendek kazarken hiç mi gören olmadı?" sorusunu yöneltti.