Türk elçiliklerine yapılan saldırılar sonrası Suriye devleti Türkiye'den özür diledi.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Saldırılara karşı en kararlı tutumu sergileyeceğiz' diye konuştu, Suriye'den ise jet yanıt geldi.

Esad yanlılarının Suriye'deki Türk elçiliklerine saldırmasının ardından Türkiye Suriye'ye nota vermişti. Türkiye'nin, 'Çalışanlarımıza saldıranları bulun yoksa biz gerekeni yaparız' restinden sonra Suriye'den yeni bir açıklama geldi. Suriye, ' Bundan sonraki tavrımızı Türkiye'nin tavrına göre belirleyeceğiz' dedi.

SURİYE ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Suriye Türk elçiliklerine yapılan saldırılar sonrası Suriye devleti Türkiye'den özür diledi..

DAVUTOĞLU: EN KARARLI TUTUMU ALACAĞIZ

Bu açıklamalara Türk tarafından jet cevap geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Saldırılara karşı en kararlı tutumu sergileyeceğiz' diye konuştu

Türkiye, Suriye'deki diplomatik misyonlarına yapılan saldırılara "en sert duruşla" yanıt vereceğini söyledi. Bu açıklamanın yapıldığı dakikalarda haber kanalları, Suriye'nin Türkiye'den özür dilediğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye'deki başkonsolosluklarımıza, büyükelçiliğimize yapılan saldırı gerekli diplomatik tepkilerle cevabını görmüştür ama biz bu saldırılara karşı en kararlı tutumu alacağız ve Suriye halkının haklı mücadelesinin yanında yer almaya devam edeceğiz" dedi.

Ankara dün Şam, Halep ve Lazkiye’deki temsilciliklere Cumartesi gecesi düzenlenen saldırılarla ilgili olarak Suriye’ye nota vermişti. Türkiye diplomat ailelerini dün Suriye'den tahliye etti. 

Şam'da ise bir basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim saldırılardan dolayı Türkiye'den özür dilediklerini açıkladı.

Muallim, Türkiye'nin Suriye sınırına tampon bölge oluşturabileceği iddialarıyla ilgili olarak da, "Türk dostlarımızın bunu yapacağına ihtimal vermiyoruz" dedi.

RUSYA VE ÇİN'E GÜVENİYOR


Muallim, Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğini askıya almasının ise "aşırı derecede tehlikeli ve yasa dışı bir adım" olacağını söyledi.

Libya'daki senaryonun Suriye'de tekrar etmeyeceğini belirten Muallim, "Rusya''daki dostlarımızla tam koordinasyon içindeyiz. Çin ve Rusya'daki dostlarımız bizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır" diye konuştu.

Muallim, Rusya ve Çin'in BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'yle ilgili tutumunu değiştirmeyeceğinden emin olduğunu da belirterek, bu nedenle Suriye'ye yabancı müdahale olacağını sanmadığını söyledi.