Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısı ile Taksim Cumhuriyet Anıtı’na temizlik işçileri ile birlikte çelenk bıraktı.


Taksim Meydanı'da sadece anma için çelenk koymaya izin verilirken, meydana ilk gelen isim Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar oldu.Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, temizlik işçileri ve zabıta ekipleri ile birlikte Taksim’e geldi. Sabahın erken saatlerinde ilk olarak meydana gelen Başkan Hazinedar, temizlik işçileri ile birlikte Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra işçiler ile birlikte Kazancı yokuşuna yönelen Hazinedar, 1977’yılında 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybeden 77 vatandaş için Kazancı yokuşuna 77 adet karanfil bırakarak, dua etti.


“İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN” 
Göreve geldiği yıldan beri her 1 Mayıs sabahı Taksim’e gelerek çelenk bıraktığını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Beşiktaş maçı nedeniyle dün akşam çok yoğun bir çalışma oldu. Ben de sabaha kadar arkadaşlarıma eşlik ettim. Sabahta çalışma arkadaşlarımla beraber mesainin bitiminde hemen Taksim’e çıktık. Bu 3. yıl, 3 yıldır erkenden işçi kardeşlerimizle beraber 1 Mayıs 1977’den bu güne bir acıyı hem hatırlamak hem de yaşanan acıları unutmamak hem de hayatını kaybedenleri anmak , hem de elbette bir taraftan da bütün acılara rağmen emeğin bayramını, emekçinin bayramını, emeğe saygıyı ve onun bayramını yaşamak için Taksim’e çıkıyoruz. Elbette, devlet, hükümet 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmamasına dair özel bir hassasiyeti var. Aslında arada kutlama da yaptırdı. 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminden burada kutlamalar da oldu ve gayette düzgün, güzel ve başarılı oldu. Ama yeniden oluşan olumsuz kanaat bu sene 1 Mayıs’ın Bakırköy ‘de kutlanmasına neden oldu. Önemli değil. Eğer emekçi, emeğe saygı gerçekten yüksekse yine yüz binler, milyonlar Bakırköy’de buluşabilir. Aslolan bunun bir araya gelerek kutlanması, hatırlanması. Yer hassasiyeti devam ediyor, herkeste devam ediyor. Ama Taksim’in özel bir simgesi özel bir anlamı var tabi. Bunu koruyarak bu sene Bakırköy’de kutlayacağız. Bizde Beşiktaş Belediyesi olarak yoğun bir destek veriyoruz. İşçinin, emekçinin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.