Maliye Bakanı Ağbal tarih verdi. Davutoğlu taşerona kadro var mı yok mu sorusuna netlik kazandırdı. 2016 eylem planını açıklayan Davutoğlu, taşerona kadro sorununun 3 ay içinde çözüleceğinin müjdesini verdi! Bakan da müjdeyi verdi.


Uzun süredir taşeron işçi olarak çalışanlar, bir an önce kendilerine de kadro verilmesi umuduyla her açıklamayı yakından takip ediyor. 1 Kasım seçimlerinin ardından kurulan hükümetin bu konuda nasıl adımlar atacağı merak konusuydu. Hemen hemen tüm siyasi partilerin üzerine düştüğü konulardan biri olan taşeron işçi meselesinin çözümü konusunda beklenen açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, 2016 Eylem Planı'nı paylaştı. 64. hükümetin programında taşeron işçilerin durumu da ele alındı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçi konusunda açıklamasında, kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirtti. Bir süredir gündemde olan asıl işi yapan taşeron işçilere kadro verilmesi durumu, başbakanın bu sözleriyle kesinleşmiş oldu. Davutoğlu, içinde taşeronlarında bulunduğu bu vaatler için süre de verdi. Başbakan, reform paketinde yer alan maddelerin 3 ay içerisinde hayata geçirileceğini belirtti.

KİMLER ASIL İŞİ YAPAN TAŞERON İŞÇİ?

650 bin taşeron işçi olduğu ülkemizde, bu işçilerden 200 bini asıl işlerde çalıştırılıyor. Asıl işlerde çalışan bu 200 taşeron, aslında devletin kadrolu işçisi veya memurunun yapması gereken işi yapıyor. Öte yandan İş yasasına göre ise taşeron işçilerin yalnızca yardımcı işlerde çalıştırılabiliyor olması gerekiyor. Bu anlamda bakıldığında kamuda kadrolu çalışan memurların ya da işçilerin yapması gereken işlerde hizmet veren taşeron işçilerin kadroya alınması bekleniyor.


Taşeron işçilere son dakika kadroya alınacak işçilerin sayısı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk-iş Başkanı Ergün Atalay’ın toplu iş görüşmeleri sonrasında yaptıkları basın toplantısında kamuda taşeron işçi statünde görev yapan asıl işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi. 



Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik ve Türk-iş Başkanı Ergün Atalay’ın toplu iş görüşmeleri sonrasında yaptıkları basın toplantısında kamuda taşeron işçi statünde görev yapan asıl işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi. yapılan görüşme sonucunda Türk-iş Başkanı Ergün Atalay,’’Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve asıl işte çalışan 100 bin civarında ki taşeron işçilerin kadroya alınması yazılı metne döküldü ve kadroya alınma çalışmaları başlatılacak’’dedi.