Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, provokatörler ve PKK'nın araya fitne sokması ile TEKEL işçilerinin eyleme başladıklarını belirtti.

Yazıcı, "Eylemlere üzülüyoruz, eğer kötü bir şey olursa sorumlu sendika yöneticileri, onları provoke eden bazı siyasi aktörler ve bunu bir meta olarak görüp karıştıran muhalefettir" dedi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın Ferahevler'de yapılan yeni merkezinin açılışı ve tapu dağıtım törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan Bakan Çubukçu, Sarıyer'in en büyük probleminin mülkiyet olduğunu ifade ederek, "Biz o sorunu çözüyoruz. Poligon Mahallesi'ndeki tapuların dağıtımı da o çözüm parçalarından birisidir" diye konuştu.

Bakan Egemen Bağış ise, AK Parti çalışırken bazı provokatörlerin ülkenin huzurunu kaçırdığını belirterek, "Kendi hükümetleri yüce divanlarda yargılanırken bize çamur atıyorlar. Biz bu yola çıkarken size güvendik, sizlerden bir muhtar bile olamaz dedikleri birinin peşinden gelip onu bir dünya lideri yaptığınız için teşekkür ediyoruz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, bugünlere sorunları çözerek geldiklerini ifade etti. İktidara geldiklerinde nema sorunu olduğunu kaydeden Yazıcı, "Çalışırken memurlardan kesinti yapmış ve paraları kaybetmişlerdi. Biz bu durumu gözden geçirdik ve vatandaşa 14 katrilyon borcu ödedik. KEY ödemeleri yine öyle konut yapılacak diye paralar kesilmiş ancak ortada para yok. Paralar nerede, hortumcunun hortumuna gitmiş. Biz bunu da ödüyoruz" diye konuştu.

Sarıyer'deki tapu sorununun çözümüne de başlandığını söyleyen Yazıcı, "Bugün tapu dağıtımı yapacağız. Hala pürüzler varsa biz bunları da çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, iktidara geldiklerinde özelleştirme sonucu açıkta kalan 17 bin işçi bulunduğunu ifade ederek, 2004'te çıkardıkları bir kararname ile bu işçilere 4-C statüsünde pozisyon sağladıklarını söyledi. İmkanların sınırlı olduğunu ifade eden Yazıcı, "Sınırlı imkan, sınırsız ihtiyaç, çalışmaya başladık. Devam derken araya provokatörler girdi, işe şeytan karıştı. Türkiye'de ne kadar örgüt varsa buna PKK'da dahil bu işe fitne sokmaya başladı. TEKEL işçileri eyleme başladı. Ne dediler 4-C'yi istemeyiz. Hükümet maaşları düzeltiyor, hizmet süresini uzatıyor, emekli olurken ikramiye düzenlemesi getiriyor. Ama istemeyiz dediler" şeklinde konuştu.

Türk- İş yöneticilerinin son olarak Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini kaydeden Yazıcı, "Başbakanımız bize talimat verdi çalıştık. Okula göre ilkokul, lise ve fakülte düzeylerine göre 100 TL'ye kadar zam yaptık. 10 ay çalışana, 11 ay çalışma süresi verdik. Yılda 10 gün yerine 22 gün izin hakkı verdik ve emekli olduktan sonra iş sonu tazminatı alsınlar dedik. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun iyi düşünün, biz çok verdik demiyoruz ama sağlanan imkanlar bu şartlarda çokta kötü değil" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, devam eden eylemlere üzüldüklerini ifade ederek, "İnşallah kötü bir şey olmaz, olursa sorumlu sendika yöneticileridir. Onları provoke eden bazı siyasi aktörlerdir, bulunmaz bir meta olarak görüp karıştıran muhalefettir" dedi. (Mynet)