Kahramanmaraş’ın ana arteri konumundaki Trabzon Bulvarı üzerine, afiş asma ve reklâm koyma yasağı bulunmasına rağmen ağaç gövdelerine sirk reklâmlarının konulması tepkilere yol açtı.

Geçen yıl kente gelen Turkuaz Sirki’nin reklâmlarının ana arterlere konulması nedeni ile tepkiler yükselince söz konusu bu reklâmlar kaldırılmıştı. Bu yıl 24 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında orta hal arsası üzerinde çadır kuran Akro Sirk’in reklâmları Trabzon Bulvarı üzerindeki ağaçların gövdelerine çift taraflı olarak konuldu. Bu durum ise yine tepkilere yol açarken, bir an önce reklâmların kaldırılması istendi.

Duyarlı vatandaşlar bu çarpık durum hakkında görüşlerini şöyle dile getirdi: “Kente gelen bir sirkin ilan ve reklâmının yapılması için o kadar mecra yani imkân var. Kahramanmaraş’ta uydu üzerinden yayın yapan bir televizyon, yerel radyolar, 12 günlük gazete, haftalık ve aylık gazeteler, internet siteleri ve açık hava reklâmcılığında billboardlar bulunuyor. Bu kadar duyuru imkânı varken, bir sirkin reklâmlarının ana arter üzerindeki ağaç gövdelerine çift taraflı olarak konulmasına bir anlam veremiyoruz. Üstüne üstlük İl Mahalli Çevre Kurulu’nun Trabzon Bulvarı gibi ana arterler üzerinde afiş asma ve reklâm yapma yasağının olduğunu da biliyoruz. Kahramanmaraş Belediyesi nasıl oluyor da böyle bir reklâm iznini verebiliyor, bir türlü anlamıyoruz. Başkan Mustafa Poyraz’dan isteğimiz ve beklentimiz bu çarpık durumun bir an önce son bulması için reklâmların kaldırılması yönünde talimat vermesidir.” (www.kanal46.com)