İzmir Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda üç altın, yedi gümüş, dört bronz olmak üzere toplam 14 madalya alarak Türkiye'nin en çok madalya alan okulu oldu.


TÜBİTAK tarafından 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Türkiye'nin seçkin okullarından öğrencilerin katılımı ile Ankara'da yapılan Liselerarası 23.Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 20.Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları'nın ödül töreni, Antalya'da yapıldı.
İzmir Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda üç altın, yedi gümüş, dört bronz olmak üzere toplam 14 madalya aldı.
5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara'da yapılan Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın başarılı öğrencileri, Antalya'da Uluslararası Bilim Olimpiyatları Yetiştirme Kampı'na çağrıldı.
Öğrencilere, TÜBİTAK tarafından 30 Ocak-13 Şubat tarihlerinde 15 günlük bir program uygulandı.
Bu programda öğrencilere, Türkiye'nin alanında seçkin öğretim üyelerince dersler verildi.
Program sonunda düzenlenen tören ile başarılı öğrencilere ödülleri TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Dairesi Başkanı Prof.Dr.Mustafa Çufalı verdi.
İzmir Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri Ali Faik Acer 'Kimya Altın', Ahmet İleri 'Matematik Altın' ve Ömer Avcı 'Matematik Altın' madalya kazandı.
İbrahim Furkan Kaya 'Kimya Gümüş', Furkan Bahar 'Kimya Gümüş', Alperen Öztürk 'Kimya Gümüş', Ahmet Kocataş 'Biyoloji Gümüş', Ömer Topaloğlu 'Matematik Gümüş', Kayacan Vesek 'Bilgisayar Gümüş' ve Burak Çetin 'Bilgisayar Gümüş' madalya alırken, Ömer Yusuf Yılmaz 'Matematik Bronz', Anıl Arda Arık 'Matematik Bronz', Mehmet Eren Karabulut 'Matematik Bronz', Fikret Kıroğlu 'Biyoloji Bronz' madalya elde etti.
"ULAŞILMASI ZOR BİR BAŞARI"
İzmir Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Şakir Ural, "Öğrencilerimiz 23.Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda ulaşılması zor bir başarıya imza attı.
Okulumuz bugüne kadar Dünya Bilim Olimpiyatları'nda ülkemizin kazandığı 491 madalyanın 120'sini kazanarak en çok madalya kazandıran okuldur.
Bu yıl da Dünya Bilim Olimpiyatları'nda ülkemize madalyalar kazandırmak için mücadele verecekler" dedi.
 
(İHA)