Nobel ödüllü Yemenli insan hakları aktivisti Karman, "Tüm insanlar birbirini kabul etmeli ve beraber var olmadır. Onların hangi ırktan, dinden, renkten ya da gruptan oldukları önemli olmamalıdır" dedi.


Nobel ödüllü Yemenli insan hakları aktivisti Tevekkül Karman, "Tüm insanlar birbirini kabul etmeli ve beraber var olmadır. Onların hangi ırktan, dinden, renkten ya da gruptan oldukları önemli olmamalıdır" dedi. 


İstanbul Aydın Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; aynı zamanda üniversitenin Barış ve Demokrasi Merkezi Başkanı da olan Karman, öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi.


Siyaset ve uluslararası ilişkiler konusunda ilk dersini veren Karman, Orta Doğu'da gözlemlediği siyasal ve kültürel değişimleri öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Karman, Mısır'daki gelişmelerle ilgili, "Bütün dünyadaki insanlar için özgürlük, haysiyet, demokrasi, adalet, hukuk, barış olması dileğimdir. Tüm insanlar birbirini kabul etmeli ve beraber var olmadır. Onların hangi ırktan, dinden, renkten ya da gruptan oldukları önemli olmamalıdır" ifadelerini kullandı. 


Konuşmasında yeni bir dünya,  yeni bir ülke, yeni bir nesil yaratmanın önemine de dikkati çeken Karman, "Bir arada olmak için, barış, demokrasi, insan hakları, adalet için tüm dünya bir olmalıdır. Özellikle benim ülkemde yaşananlardan sonra insanlar bir olmalıdır. Yeni bir sayfa açılmalı ülkem ve coğrafyam huzur bulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.


Global vatandaşlık konusuna da değinen Karman, artık "dünya vatandaşı" kavramının olması gerektiğini belirtti.


Karman öğrencilere verdiği ilk dersin ardından akademisyenlerle bir araya gelerek, "Fikir Üretme Toplantısı"na katıldı. Barış ve Demokrasi Merkezinin yıllık etkinlik ve çalışma planını ekibiyle değerlendiren Karman, bireysel çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
(AA)