Balyoz Cuntasından çıkan çok kritik beldege dönemin komuta kademesi ve generalleriyle ilgili sicil numaralarına kadar ayrıntılı bir dosya çıktı. Dosyada dehşet bilgiler yer alıyor.

Dosyada Org. İlker Başbuğ'dan geleceğin Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'e kadar hepsiyle ilgili notlar düşülmüş. Asıl dikkat çekici yön ise kişiler hakkında (+),(-),(?),işaretleriyle ve ‘ Destekler,Destekler-Görevli,Desteklemez' şeklinde yapılan değerlendirmeler.

Balyoz Cuntası dönemin komuta kademesi ve generallerini de fişlemiş.

Balyoz DVD'leri içinden çıkan ‘ _GEN ETÜD' isimli bir dosya Çetin Doğan cuntasının dönemin komuta kademesi ve generallerinin de fişlendiğini ortaya koydu. Dosyanın özelliklerine bakıldığı zaman 13 Ocak 2003 tarihinde 1.Ordu komutanlığı bilgisayarlarında hazırlandığı anlaşılıyor.

Bu değerlendirmenin sadece birinci ordu bölgesi ile sınırlı kalmadığı tüm Türkiye'deki Kara kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı generallerin değerlendirildiği görülüyor.

Kara Kuvvetleri mensubu generaller değerlendirilirken isimlerin karşısına düşünce bölümüne değişik sayıda artı işaretleri "+", "++", "+++", negatif işareti olarak "-" ve bazıları içinde soru işareti "?" kullanıldığı görülüyor. Ayrıca bazı isimler ordu komutanının değerlendirmesini içeren notlar yazılarak fişlenmiş. Fişleme belgesinde kırmızı renkle işaretlenmiş olanların birinci ordu bölgesinde görev yapan generaller olduğu anlaşılıyor.

Jandarma Genel komutanlığı mensubu generaller değerlendirilirken her ismin karşısına düşünceler not şeklinde eklenmiş. Notların ‘Destekler','Destekler-Görevli' ‘Desteklemez' şeklinde olduğu görülüyor.

Cuntanın 5-7 Mart 2003 tarihinde gerçekleştirdiği jenerik senaryo toplantısına katılan generaller kırmızı renkli, 16 generalden oluşan ve "üç artı" (+++) ile işaretlenmiş olanların cuntanın beyin takımı olduğu tahmin ediliyor.

Yine seminere katılan "kırmızı" ve "iki artı" (++) ile işaretlenmiş,(+++) ile işaretlenmiş isimlere göre ikinci derecede cuntaya yakın olduğu tahmin edilen 16 generalin ismi var.

Bazı isimlerin yanında tek (+) işareti yer alırken; yan sütunda ordu komutanlarının değerlendirmeleri yeralıyor. Cuntaya yakın, temas halinde isimlerin yanlarına özel notlar düşülmüş. Bu notların bazılarında “ikna edilmeli” benzeri ibareler yeralıyor. Toplam 99 generalin ismi bu şekliyle listede yeralıyor.

Dürüst, desteği alınmalı, mesafeli ya da Yaşar Paşa'ya (Büyükanıt) yakınlığına dair şerh düşülen 24 general de "soru işareti" (?) ile işaretlenmiş.

Dönemin genelkurmay ikinci başkanı Yaşar Büyükanıt ve 2010 Ağustosunda genelkurmay başkanı olacağı tahmin edilen Org. Işık Koşaner'in de bulunduğu 55 general isminin karşısına da "eksi" (-) işareti konulmuş bu isimlerin de cuntaya mesafeli ve uzak oldukları tahmin ediliyor.

Dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un isminin yanına düşünce bölümüne (+) işareti konulmuş fakat ordu komutanının değerlendirmesini içeren kısımda ki not oldukça dikkat çekici: “İkna edilmeli Aytaç Paşayla birlikte hareket eder” (VAKİT)