Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ergenekon iddianamesinde, Ergenekon örgütünün, kendisinin “MHP Genel Başkanı seçilmesi için” çalışma yaptığı şeklinde yer alan iddialara yanıt verdi. Prof. Dr. Özdağ, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Savcılık iddianamesinde Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un örgütün üst düzey yöneticisi olarak suçlandığını hatırlatan Özdağ, “Eğer var olduğu ileri sürülen örgüt, beni MHP'nin 8. Olağan Kurultayında destekleyecek olsa idi, elinde ilk başvuracağı aracın mantıken Cumhuriyet Gazetesi olacağı açıktır. Oysa, MHP 8. Olağan Kurultayı öncesinde, Cumhuriyet gazetesinde, beni destekleyen bir tek makale veya haber yayınlanmamıştır” dedi. Özdağ, Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kurultay öncesi kendisini desteklediğine ilişkin iddiaları da, “Siyasi partilerin ve siyasetçilerin kendilerini kimin destekleyeceğine karar vermek gibi bir lüksü yoktur” şeklinde değerlendirdi.

"CUMHURİYET BENİ DEĞİL, BAHÇELİ'Yİ DESTEKLEDİ"

Ergenekon davasına ilişkin hazırlanan iddianamede, “Ergenekon örgütü tarafından MHP Genel Başkanı yapılmak” istendiği öne sürülen Prof. Dr. Ümit Özdağ suskunluğunu bozdu. Özdağ, iddianamede kendisiyle ilgili yer alan tartışmaları ANKA'ya değerlendirirdi ve söz konusu iddiaların asılsız olduğunu söyledi. İddianamede emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, kendisinin MHP Genel Başkanlığı adaylığı sürecinde desteklenmesi için Mehmet Zekeriya Öztürk'e emir verdiği ve söz konusu örgütün bu konuda kendisini desteklemek amacı ile bazı çalışmalar yaptığı iddialarını eleştiren Prof. Dr. Özdağ, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'le de “yakın görüştüğü” şeklindeki iddialara da yanıt verdi.

Savcılık iddianamesinde Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un örgütün üst düzey yöneticisi olarak suçlandığını hatırlatan Özdağ, “Eğer var olduğu ileri sürülen örgüt, beni MHP'nin 8. Olağan Kurultayında destekleyecek olsa idi, elinde ilk başvuracağı aracın mantıken Cumhuriyet Gazetesi olacağı açıktır. Oysa, MHP 8. Olağan Kurultayı öncesinde, Cumhuriyet gazetesinde, beni destekleyen bir tek makale veya haber yayınlanmamıştır. Hatta Cumhuriyet Gazetesi'nin temel çizgisi, anılan Kurultay öncesinde sayın Devlet Bahçeli'nin 22 Temmuz seçimleri öncesinde CHP-MHP koalisyonun desteklenmesi olmuştur” dedi. Özdağ, Ergenekon davası nedeniyle tutuklanan Akşam Gazetesi yazarlarından Güler Kömürcü'nün de MHP Kurultayı öncesinde bir yazısında kendisinin kurultaya katılmaması gerektiği yönünde görüş bildirdiğini hatırlattı ve Komürcü'nün de Devlet Bahçeli'nin desteklenmesi yönünde görüş bildirdiğine dikkat çekti. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kurultayda kendisini destekleyeceğini açıkladığını belirten Özdağ, “Siyasi partilerin ve siyasetçilerin kendilerini kimin destekleyeceğine karar vermek gibi bir lüksü yoktur” diye konuştu.

MHP yönetiminin kendisini 17 Kasım 2006'da “anti demokratik” bir şekilde “üyesi olmadığını” iddia ettiği MHP'den ihraç ettiğini hatırlatan Özdağ, “Ben bu karar öncesi, herhangi bir hukuki zemin olmadan Kongre'ye gitmeyeceğimi ve hukuka karşı gelmeyeceğimi açıklamıştım. Yine 18 Kasım 2006'da yaptığım basın toplantısında hukuki bir zemine dayanmadan kongre salonuna gitmeyeceğimi ve herhangi bir tahrike izin vermeyeceğimi yinelemiştim. Bu sözlerime sadık kaldığımı bütün Türkiye gördü. Sonuçta MHP'nin 8. Olağan Kongresi'nde kimsenin burnu dahi kanamamıştır” dedi.

ŞANDIR'A TEPKİ
Prof. Dr. Ümit Özdağ, yine iddianamede bir belgeye dayanılarak “Ümit Özdağ bir ekip oluşturdu” şeklinde bir suçlamanın yer aldığını hatırlattı. Özdağ, buna karşın oluşturulan ekiple ilgili bir kişinin bile adının verilemediğine işaret etti. O dönem birlikte hareket ettiği isimlerin MHP'nin saygın isimleri olduğunun altını çizen Özdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır'ın, “O yapılanmayı tespit ettik ve önlem aldık” şeklindeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Şandır'ın açıklamalarının, “siyasi zerafetten ve etikten yoksun” olduğunu ifade eden Özdağ, “Sayın Şandır unutmamalıdır ki, 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde bugün Ergenekon örgütü suçlaması ile yargılanan İlhan Selçuk yazıları ile MHP'ye destek vermiştir. Devlet Bahçeli bu desteğe ‘…değerlendirmelerini saygıyla karşıladım. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bir aydın, iyi bir gazetecidir' şeklinde karşılık vermiştir. Eğer, iddianamede ileri sürülenleri doğru kabul edersek, Ergenekon örgütünün 22 Temmuz seçimleri öncesinde MHP'yi desteklendiğini söylemek doğru olur mu? Bu söylemler, Türk milliyetçiliğinin siyasal temsilcisi olan MHP'yi, ‘Ergenekon Terör Örgütü' iddianamesinin arkasına sığınmak zorunda bırakmıyor mu?” diye sordu.

"PERİNÇEK'LE BİR KEZ KARŞILAŞTIM"

Prof. Dr. Ümit Özdağ, iddianamede Mehmet Zekeriya Öztürk'ün bilgisayarında bulunduğu ileri sürülen belgeye dayanılarak, kendisinin İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le “dirsek teması” içinde olduğunun da ileri sürüldüğünü hatırlattı. Bu iddianın da gerçeğe aykırı olduğunu söyleyen Özdağ, Perinçek'in, bir söyleşisinde kendisi için, “Ümit Özdağ Türkiye düşmanıdır” diye yazdığını kaydetti ve Perinçek'le yalnızca Ankara'da 2002 yılında Milli Kütüphane'de düzenlenen “Birinci Ermeni Araştırmaları Kongresinde” karşılaştıklarını anlattı. (ANKA)