Kahramanmaraş’a Bölgesel Kalkınma Ajansı toplantısı için gelen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah; ''Terör örgütü PKK'yı yok etsek başka bir terör örgütü devam ettirilecektir. Türkiye'nin üzerinde başka birtakım oyunlar vardır. Onun için Türk milleti uyanık ve birlik beraberlik içinde olmak zorundadır'' dedi.

Cerrah, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının Kahramanmaraş'ta yapılan toplantısına katılmak üzere geldiği kentte gazetecilerin terör saldırıları ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

''Artan terör saldırıları PKK'nın son çırpınışları mı?'' şeklindeki soruya Cerrah, ''Artan saldırıları PKK'nın son çırpınışları demek biraz erken gibi geliyor. PKK terörle yaşamını devam ettiriyor. Eğer PKK'yı yok edemezsek terör devam eder. Bunun yanında PKK'yı yok etsek başka bir terör örgütü devam ettirilecektir'' diye cevapladı.

Türkiye'nin üzerinde başka birtakım oyunlar olduğunu, bu nedenle Türk milletinin uyanık olmak zorunda olduğunu vurgulayan Cerrah, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birlik beraberlik içinde olmak zorundadır. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bu kardeşliğini devam ettirmek zorundadır. Halk birlikte geçmişte olduğu gibi birlikteliğini devam ettirirse birbirine olan güvenini devam ettirirse terörle başa çıkarız. Çıkılmayacak bir terör olayı yoktur. Geçmişte Avrupa terör eylemlerinin sonunu getirmiştir ki biz de getiririz.''

Osmaniye kırsalında yaşanan terör eylemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cerrah, şunları söyledi:

''Türkiye doğu ve güneydoğusunda terör eylemleri olduğu gibi diğer batı bölgelerimizde de oluyor. Şu anda terörde bir tırmanış var. Maalesef Osmaniyemiz'de de 2 eylem oldu. Ondan önce de Hatay bölgesinde oldu. Bu eylemlerle ilgili bu kişilerin yakalanması ile ilgili güvenlik güçlerimiz çalışmalarına devam ediyor. Sanırım bu operasyonların sonunda çoğunu yakalama imkânımız olacak. Öte yandan yaylacılık bu bölgeye has bir özellik. Osmaniye, Adana'da vatandaşlarımız sıcaktan kurtulmak için daha serin olan yaylalara gidiyorlar. Halkımız yaylalara çekilmiş durumda. Operasyonlar neticesinde inşallah bunun gereğini yapacağız. Vatandaşlarımız yaylalarda huzur içerisinde olacaklardır.''

“Özellikle Amanos ve Osmaniye bölgesinde orman örtüsünün terörle mücadelede zorluk nedeni oluyor” şeklindeki açıklamalara ise Cerrah; ''Güvenlik güçlerinin herhangi bir zorluğu olmaz. Güvenlik güçleri teröristleri yakalamak zorundadır. Ormanlar istediği kadar sık olsun ona göre güvenlik güçlerinin alacağı tedbirler vardır. Vatandaşımızın huzuru ve güveni için o bölgelerin huzuru için mutlaka yakalamak zorundayız'' cevabını verdi. (www.kanal46.com)