Özellikle tarih ve kültür alanında yaptığı öncü çalışmalar ile kamuoyunun takdirini kazanan sanatsever Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Doğan Haber Ajansı (DHA) Kahramanmaraş Bürosu ve Kanal 46 Haber Merkezi’ne bir ziyarette bulundu.

Beraberinde Valilik Güvenlik Danışmanı ve Basın Müdürü Dr. İzzet Lofça ile birlikte ziyarete gelen Vali Tanılır, 2 Nisan 2007’de Kahramanmaraş’ta göreve ilk başladığında “Madalyalı il’de görev yapmak benim için onurdur” dediğini hatırlatarak; “O günden beri Kahramanmaraş’a severek hizmet ediyorum. Tarihi şanlı sayfalarla dolu Kahramanmaraş’ın geçmişini günümüze yansıtan tarihi ve kültürel eserlerinin kent turizmine kazandırılabilmesi için öncü olabildiysek ne mutlu bizlere…Hedefimiz; kültür ve tarih turizminden Kahramanmaraş’ın da hak ettiği payı alabilmesidir” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da tarihi ve kültürel eserlerin restorasyonunun yapılarak turizme kazandırılması konusunda istekli ve hevesli olduğunu belirten Vali Tanılır, edebiyat alanında emek ve uğraş veren Kahramanmaraşlı sanatçılar ile vatandaşları aynı çatı altında buluşturabilmek için geçen günlerde Öğretmenevi bitişiğinde açılışını yaptıkları ‘kıraathane’nin ilgi görmesinden mutlu olduklarını da kaydetti.

DHA Kahramanmaraş Temsilcisi Mustafa Nuri Şirin ve foto muhabiri- kameraman Lütfi Yıkan ile Kanal 46 yazarlarından şair-yazar Mustafa Önyurt ve Halk ozanı Karaozan Eshabil Karademir’in hazır bulunduğu ziyaret, samimi bir ortamda kültür-sanat ağırlıklı olarak yaklaşık iki saat sürdü.

Dün akşam mesai sonrasında gerçekleşen ziyaretin sonunda Vali Tanılır; “Aslında çoktandır sizleri ziyaret etmek istiyordum. Ama gündemin ve işlerin yoğunluğu nedeni ile kısmet bugüne imiş. Hoş bir sohbet oldu. Kamuoyunun nabzını tutarak Kahramanmaraş’ın sesini duyuran siz basın mensuplarına zorlu meslek yaşantınızda başarılar diliyorum. Bundan sonra basın mensuplarımızı ziyaretlere ağırlık vereceğim” dedi. Gazeteci Şirin ile Yıkan, Önyurt ve Karademir ise Vali Tanılır’ın nazik ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. (www.kanal46.com)