Kahramanmaraş Belediyesi’nde Burhaneddin Türkkahraman’ın Müdürlük görevini bırakmasının ardından Park ve Bahçeler Müdür Vekilliğine getirilen Ali Rahmi Kaya yönetimindeki bu birimin icraatları bir türlü gündemden düşmek bilmiyor.

Hizmet alımı ihalelerinin iptal edilerek yaklaşık 500 civarındaki şirket işçisinin birçok kez günlerce işsiz kalması ile Kahramanmaraş gündemini epeyce meşgul eden Ali Rahmi Kaya’nın vekalet yönetimindeki Müdürlük geçen günlerde de KİK’ten onay ve teyit alınmadan hizmet alımı sözleşmesi imzalanması ile de haber bültenlerine konu oldu.

3 Mart 2010’da yapılan son ihale ile ilgili olarak KİK nezdinde iki itiraz sonuçlandırılmayı beklerken, şu anda işi yapan firmanın şartnamede istenilen sayılardan daha az araçlar ile de bu işi yapmaya çalıştığı öne sürülüyor. Bu iddialarla ilgili olarak Hacı Durdu Kaya isimli vatandaşın Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 4 Haziran’da dilekçe vererek Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde bilgi istediği öne sürüldü.

İŞTE VATANDAŞIN YÖNELTTİĞİ SORULAR:


KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ
PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNE
KAHRAMANMARAŞ



Müdürlüğünüz yapmış olduğu Park ve Yeşil Alanların Bakım Onarım Koruma ve Temizlik Hizmet Alımı ihalesini Özer-Ay Temizlik Peyzaj Hizmet Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile Mars Sosyal Hizmetler Limitet Şirketi ortak girişimi firmaları yapmaktadır. Bu ihale kapsamında tarafımdan tespit edilen hususlar aşağıda sıralanmıştır.

1- 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa dayanarak hazırlanan 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin, “Yetki Belgesi Alma Zorunluluğu” başlıklı 5 inci maddesine göre Özer-Ay Temizlik Peyzaj Hizmet Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile Mars Sosyal Hizmetler Limited Şirketi ortak girişimi firmalarının ikisinin de herhangi karayolu taşıma belgesi bulunmamaktadır.

2- Teknik şartnamenin Madde 4’de belirtilen elbiseler “sözleşmeye müteakip en geç 15 gün içerisinde teslim edilecektir” denmektedir. Sözleşme 24.05.2010 tarihinde imzalanmıştır. 3 gün sonra bu 15. günlük süre doluyor. Bunun önlemini aldınız mı?

3- İhale dökümanında istenilen araçların çoğunda eksiklik var. 28.05.2010 tarihinden beri bu eksiklikler devam etmektedir. Bununla ilgili herhangi bir cezai müeyyide uyguluyor musunuz? Eksiklikler ise şöyledir:

a- 6 adet damperli kamyonet yerine 3 adet damperli kamyonet getirmiştir. 2 adet eksiktir.

b- 7 adet sulama tankeri yerine 4 adet sulama tankeri getirmiştir. 3 adet eksiktir.

c- 4 adet 10 tekerli damperli kamyonet yerine ne getirildiğini biz de bilmiyoruz.

4- Teknik Şartnamenin Madde 5.3 ‘de belirtilmekte olan Çim Biçme makineleri ve Motorlu Tırpanlar yeni istenilmesine rağmen getirilmemiştir. Hiç kullanılamayan kırık dökük makineler getirilmiştir. Bunlara da cezai uygulama yapıyor musunuz?

5- İdari Şartnamenin Madde 5.1.4’de belirtilen Araç Takip ve filo yönetim sistemi hiçbir araca takılmamıştır. Bununla ilgili de cezai işlem uygulanıyor mu?

6- Teknik Şartnamenin Madde 5.2.2’de belirtilen Sulama Tankerlerinin üzerinde resim giydirilmesi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır. Araçların hepsi farklı farklı renklerle farklı farklı yazılarla dolaşmaktadır. Bununla ilgili de cezai işlem uygulanıyor mu?

7- Sözleşmede Madde 16.1.2’de belirtilen cezai uygulamayı yerine getiriyor musunuz? Belirttiğim maddeden de anlaşılacağı üzere sözleşmeye aykırı durumların sayısı 5 ‘i çoktan geçmiştir.

8- Sözleşmede belirtilen (Madde 16.1.4), (Madde 16.1.7), (Madde 16.1.13)’ de belirtilen cezai uygulama hususlarına uyuluyor mu?

Yukarıda belirttiğim hususlar göz önünde bulundurularaktan gerekli işlemleri yaparak 4982 sayılı Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde şahsımın bilgilendirilmesini saygılarımla arz ederim. 04.06.2010” (www.kanal46.com)

KANAL 46 VATANDAŞA SORUYOR!

"Ali Rahmi Kaya'nın vekaleten yönetiminde bulunan Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarını beğeniyor musunuz?"

ANA SAYFAMIZDAKİ ANKETE SİZLER DE KATILIP 'EVET YA DA HAYIR' SEÇENEĞİNİ İŞARETLEYEREK GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTEBİLİRSİNİZ......