Büyükşehir’in adrese teslim ihale ile verdiği mezbahane olayında,  boşaltma olayına Bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.


İlgili ve yetkili mercilere bir hafta öncesinden, belli bir isme verileceği duyurulan Mezbahane ihale işi, yargıya intikal etti ve bölge idare mahkemesi uygulamayı haksız ve eksik buldu.


Gelişmeler nasıl oldu?


Belediye ihaleyi adrese teslim olarak yaptıktan sonra, içerisinde bulunan işletmecilere 3 gün içerisinde söz konusu mezbahanenin boşaltılması hususunda ihtar çekmişti.


Bu arada; verilen 3 günlük süre dolmadan belediyeden bir görevli gelerek, amirlerinin emri olduğundan hareketle, mezbahane duvarlarına 1.Nisan’dan itibaren burada kesim yapılanacağını bildiren bir yazı asmıştı.


Kesimlerin ise; Belediyenin ihale ile mezbahaneyi adrese teslim ihale ile verdiği iddia edilen isme ait özel bir mezbahaneye yönlendirildiği gözlendi.


İşletmeci; söz konusu kesim tesislerini 3 günde boşaltmanın mümkün olmayacağını ileri sürerek işi yargıya intikal ettirmişti.


Yargının ise; uygulamada haksızlık olduğunu belirterek, taraflar arasındaki kira sözleşmesi ve ihale şartnamelerini inceleme kararı alarak, Belediyeye 30 günlük savunma süresi verdiği öğrenildi.


SKANDALA DEVAM..


Yargının bu kararı üzerine, elinden oyuncağı alınmış çocuğa dönen belediye yetkilileri, kesim yapmaya devam edilmemesi için farklı bir yöntem deneme cihetine gitti.


Üst makamlardan talimat mı aldı, yoksa kendi başına bir karar mı verdiği anlaşılamayan Mezbahane müdürünün, işi yargıya taşıyan işletmeciyi bu defa mezbahanede görevli veterinerleri geri çekmekle tehdit ettiği öğrenildi.


Büyükşehir Belediyesinin kiracılarla uğraşması kamuoyunda konuşulurken, bu işin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.


www.marasgundem.com