Geçen yılın Temmuz ayında Kahramanmaraş'ta göreve başlayan Cuma Ali Aydın'ın geçen günlerde çıkan son kararname ile Kayseri'ye atanmasının ardından Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nden Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Mustafa Aydın yeni görevine başladı.

Bu sabah Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü binasına gelen yeni Müdür Mustafa Aydın, makamına geçerek görevine başladı.

Yeni Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, atama kararının yayımlandığı gün yaptığı açıklamada ise şunları kaydetmiştii: “Kahramanmaraş’ın güzelliklerini huzurlu ve güvenli bir ortamda hep birlikte paylaşmak için geliyorum. Türk Polisi olarak sürekli yenilenen ve gelişen hizmet anlayışımızla; Kanunlarla verilen sorumlulukları yerine getirmek için 24 saat aralıksız görev başında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş’ta var olan huzur ve güven ortamını devam ettirmek hem temel amacımız hem de en büyük mutluluk kaynağımızdır. Görevimizi yaparken Kahramanmaraşlıların desteğini sürekli yanımızda hissedeceğiz. Huzur dolu günler vatandaşın hakkı bizim ise görevimizdir.”

SON ATAMADA KİMLER DEĞİŞTİRİLMİŞTİ?

DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'daki yumruklu saldırı 5 il'in emniyet müdürünün değişmesine neden olmuş, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Türk'e yumruklu saldırı sırasında Samsun Emniyet Müdürü olan Muzaffer Erkan, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmıştı.

Geçen yılın Temmuz ayında Kahramanmaraş Emniyet Müdürü olan Cuma Ali Aydın ise terfi tayinle büyükşehir olan Kayseri'ye atanmış, aslen Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinden olan Arif Akkale ise Kayseri'den Karabük'e tayin olmuştu.

Samsun Emniyet Müdürlüğüne, Karabük Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Karabük Emniyet Müdürlüğüne, Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne de, Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa Aydın getirilmişti. Iğdır Emniyet Müdürlüğüne ise, Polis Başmüfettişi Cemil Tonbul atanmıştı.

İŞTE RESMİ GAZETE'DEKİ ATAMA KARARI:

İçişleri Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2010/282

1 – Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer ERKAN’ın, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınması,

2 – Samsun Emniyet Müdürlüğüne, Karabük Emniyet Müdürü Hulusi ÇELİK’in,

Karabük Emniyet Müdürlüğüne, Kayseri Emniyet Müdürü Arif AKKALE’nin,

Kayseri Emniyet Müdürlüğüne, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Cuma Ali AYDIN’ın,

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne, Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa AYDIN’ın,

Iğdır Emniyet Müdürlüğüne, Polis Başmüfettişi Cemil TONBUL’un,

atanmaları,

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76’ncı maddesi ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun 3870 sayılı Kanun ile değişik 13’üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2’nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

3 – Bu Kararı İçişleri Bakanı yürütür. 27/4/2010

KAHRAMANMARAŞ'IN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ MUSTAFA AYDIN KİMDİR?

16/05/1962 tarihinde Isparta İli Eğirdir ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Okulu Isparta İlinde, Lise Öğrenimini Polis Kolejinde, Yüksek Öğrenimini ise Polis Akademisinde tamamladı.

Sırasıyla; Polis Akademisi, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, Kayseri Polis Koleji, Kayseri Polis Okulu ve Asayiş Dairesi Başkanlığı, Kriminal Polis Laboratuarları Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile Teftiş Kurulu Başkanlığında değişik rütbelerde çeşitli görevler ifa etmiştir.

1984-1987 yılları arasında Polis Akademisi Başkanlığında Sınıf Komiserliği, 1987-1990 tarihleri arasında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü kadrosunda Şube Müdürlüklerinde Büro Amirliği, 1990-1993 tarihleri arasında Kayseri Polis Kolejinde Sınıflar Amirliği, 1993-1998 tarihleri arasında Kayseri Polis Okulunda Sınıflar ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 1998-2003 yılları arasında Asayiş Dairesi Başkanlığında (SASEM) Suç Araştırma ve Soruşturması Eğitim Şube Müdürlüğü ve Daire Başkan Yardımcılığı, 2003-2007 tarihleri arasında Kriminal Polis Laboratuarları Daire Başkanlığında Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2007 yılı içerisinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek sırasıyla Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına ve 2008 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığına atanmıştır.

Uzmanlık alanları; Olay Yeri İncelemesi, Göç - İltica konuları olan Müdürümüz Meslek içi eğitim alanında 1993-2006 yılları arasında eğitmen ve eğitim yöneticisi sıfatıyla yurt içi ve yurt dışında değişik konularda birçok hizmet içi eğitim, kurs ve seminerler ile özel eğitim, kurs ve seminerlere katılmış olup, bunlara ait 41 adet sertifikası bulunmaktadır.

"Suç ve "Suçluluk Olgusuna Farklı Bir Bakış", "Geleceğimizi Şekillendiren Bir Çift El", "Stres Yönetimi" ve "Polisin Parmak İzi Alma Yetkisi" konulu makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca Adli Entomoloji, Adli Tıp, Olay Yeri İncelemesi, Parmak İzi Kitaplarının hazırlanmasında katkıda bulunmuştur. Çeşitli görevler nedeniyle Hollanda, Almanya, Romanya, Afganistan, Azerbaycan, Ukrayna, Sudan, Avusturya, Japonya, A.B.D. ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde resmi ziyaret, eğitim ve toplantılarda temsil görevi üstlenmiştir.

Harp Akademileri Komutanlığı Milli Güvenlik Akademisi 61. Dönem Mezunu olup, Erciyes Üniversitesinden Orta Öğretim Öğretmenlik Pedagoji Formasyon Belgesi bulunmaktadır. Ayrıca (IPA) Uluslar Arası Polis Birliği Türkiye Başkanlığında Genel Başkan Yardımcılığı ve Saymanlık görevi ile Sudan’da kurulacak olan “Vücut İzleri Geliştirme Laboratuarı Kurulumu Proje” Liderliğinin yanı sıra AB Twinning Projesi Olay Yeri İnceleme Performansı Gözlem Ünitelerinin Kurulumu Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Çalışmalarından dolayı çeşitli zamanlarda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Uluslararası kuruluşlar tarafından taltif, takdirname ve teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiştir.

2008 Aralık ayı içerisinde yayınlanan kararname ile Iğdır İl Emniyet Müdürü olarak atanmış, bu ildeki görevine 05/01/2009 tarihinde başlamıştır.

İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kendisini kutluyor, yeni görevinde de başarılar diliyoruz. (www.kanal46.com)