Konya’dan İstanbul’a giden Yüksek Hızlı Tren'in, Eskişehir’in İnönü ilçesi yakınlarında arızalanması sonucu yolcular yaklaşık 2,5 saat mahsur kaldı.


Yolcular, Ankara’dan gönderilen yeni trenle nakledilmeye başlandı. Konya’dan İstanbul’a gitmek üzere saat 06.10’da hareket eden Yüksek Hızlı Tren, bölgedeki olumsuz hava şartları yüzünden yaklaşık 1,5 saat gecikme ile Eskişehir’e ulaştı.
Burada bir süre bekledikten sora hareket eden tren, yaklaşık 15 dakika sonra İnönü ilçesi Okbulalı köyü yakınlarında aniden durdu. İçinde yaklaşık 300 yolcunun bulunduğu belirtilen tren, meydana gelen arıza yüzünden yaklaşık 2,5 saat bekledi.
İHA muhabirinin telefonla ulaştığı tren yolcuları, kendilerine ilk önce elektrik kesintisi olduğunun söylendiğini, ancak daha sonra trende bir arıza meydana geldiğini öğrendiklerini anlattı.
Olay, yolcular arasında korku ve paniğe sebep olurken, Ankara yönünden bölgeye yeni bir tren sevk edildi. Yolcuların, diğer hat üzerinden bölgeye ulaşan trene nakledilmeye başlandığı belirtildi.
(İHA)