"5 BİN 700 LİRAYA ÇIKACAK"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "SGK ve Bağ-Kur emeklilerinde 3500 liranın altında maaşı olanlar 3500 liraya tamamlanıyor. Şimdi diyelim ki 3 bin lira alan bir Bağ-Kur emeklisi yüzde 42,35 zam alacak yani yaklaşık olarak 4 bin 300 lira civarında bir artış olacak. 4 bin lira alan bin 700 lira civarı bir zam alarak 5 bin 700 liraya çıkacak. Onların da yüzde 42,35'lik bir artış maaşlarında gerçekleşti. SGK ve Bağ-Kur emeklileri son 6 aylık enflasyon oranlarına göre zam alıyorlar. 6 aylık enflasyon yüzde 42,35 olduğu için alacakları zam da böylece belli olmuş oldu."

Buna göre hükümet sosyal refah düzenlemesi adı altında ek zam için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu çalışanlarımızın ve emekçilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı artışı zaten yapılacak." dedi.

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Ayrıca asgari ücretin artmasıyla birlikte yılbaşında devreye giren asgari ücret kadar gelirin vergi dışı kalması nedeniyle memur maaşlarına 300 lira ücret artışı yansımış olacak.

Maaşlar hesaplara 8 Temmuz'da yatırılacak. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranı kadar zam almış olacak.

2022 YILI OCAK DÖNEMİNDE MAAŞLARA NE KADAR ARTIŞ YAPILMIŞTI?

Polatlar için tahliye kararı: Ama cezaevinden çıkamayacaklar Polatlar için tahliye kararı: Ama cezaevinden çıkamayacaklar

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılmıştı. 

Kaynak: Milliyet