İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK ve HDP ile bağlantılı isimlerin CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi tarafından belediye meclis üyesi adaylığına yazıldığını belirlemişti. Yüzlerce isim arasından Kahramanmaraş’ta ki listelerde yer alan isimlerin de olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başiskele’de İYİ Parti’nin listesinde yer alan Zınhar kod adıyla PKK faaliyeti yürüten Abdullah Uçar’ı işaret etmiş, bu haber büyük ses getirmişti. Sabah gazetesinde yayınlanan listede; CHP, Saadet ve İYİ Parti listelerinde yer alan 2 kişinin Kahramanmaraş’tan aday olduğu görüldü.  Öte yandan Iğdırlı bir ismin ise Kahramanmaraş’ta bir eğlence programı düzenlediği ortaya çıktı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ YAYINLADIĞI LİSTEDE YER ALAN O İSİMLER

SEDAT AĞGÜN (Cumhuriyet Halk Partisi-Iğdır/Merkez/Hoşhaber Belde Belediye Meclis Üyesi Adayı)

PKK/KCK terör örgütünün illegal gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyet yürüten şahıslarca 19 Mayıs 2013 pazar günü Kahramanmaraş Gaziantep yolu 20.km sinde bulunan Kapıçam Mesire Alanında yapılan müzikli piknik etkinliğine katılanlardan Kahramanmaraş BDP içerisinde faaliyet gösteren şahıslar ile Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğrenim gören ve YDG-H içerisinde faaliyet yürüten şahıslardan açık kimliği tespit edilen (292) kişiye ait listede ismi yer alıyor. 

ABDULLAH DEMİR (Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş/Pazarcık İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı)

2010 Yılında Bitlis/Adilcevaz BDP (Barış Ve Demokrasi Partisi) İlçe Teşkilatı açılışına katıldı. Teröristbaşı lehinde slogan atıldı.

ALİ KOCAHAL (Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş/Pazarcık İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı)

2014 Yıllarında Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesinde HDP ilçe yönetim kurulu üyesi olduğu içerisinde faaliyet yürüttü ve eylem/etkinliklere katıldı.

2014 Yıllarında Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesinde HDP ilçe delegesi seçildi.

2015 yılında, 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen üç kadın örgüt mensubundan biri olan Rojbin (k) Fidan Doğan'ın Kahramanmaraş/Nurhak ilçesi Barış Beldesi hançıplaklar mahallesi (köyü) mezarlığında bulunan mezarı başında düzenlenen anma programına katıldı